StoryEditorOCM
Domaći nogometŠef Croatije

Igrao je za Bijele, vodio Belupo, a sad ‘kali‘ dvojicu hajdukovaca: ‘I lani sam mislio da će Hajduk do titule, ali...‘

Piše Ivan Renić
20. listopada 2024. - 06:45

Reprezentacije su za ovu turu svoje odigrale i klubovi se opet vraćaju na scenu. Hajduk na prvoj poziciji dočekuje nastavak prvenstva. U nedjelju od 16 sati slijedi gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa. Na oko se čini kao najlakši mogući dvoboj, prvi protiv posljednjeg u poretku. No, za Bijele nema opuštanja jer u Koprivnici bodove u posljednje vrijeme nisu uzimali lako.

Poveznica dvaju klubova je Ivan Radeljić. Igrao je za Hajduk i Slaven Belupo, a potonje i vodio kao trener u ovoj sezoni. Loši rezultati koštali su ga posla, pa je tako smijenjen. Na njegovo mjesto došao je Mario Kovačević. Nije Radeljić dugo bio bez angažmana. Danas je trener Croatije iz Zmijavaca. Javio nam se i najavio nedjeljni okršaj.

- Hajduk je apsolutni favorit. Ušli su u formu, a znaju i igrati na rezultat, tako da bi sve osim njihove pobjede bilo veliko iznenađenje. Gattuso zna što radi i gura svoju priču. Slavenu neće igrati dvojica ključnih igrača Michael Agbekpornu i Ljuban Crepulja, pa će im biti još teže – priča nam Radeljić.

image
Duje Klarić/Cropix

Belupo je na posljednjem mjestu sa samo pet bodova nakon devet odigranih kola. Tri boda ispred njih je Lokomotiva koja je također jako loše ušla u sezonu. Međutim, zanimljivo je vidjeti gdje je Slaven skupio tih pet bodova. Sva tri senzacionalno su uzeli Dinamu, a jedan Rijeci. Na to su dodali i remi s Lokomotivom na početku sezone.

- Nije to ista momčad koju sam ja vodio. Ovo je potpuno nova ekipa. Ja sam imao puno problema s obranom. Crepulju sam imao samo par dana, Dolčeka isto. Ostalo je sve novo. Izgledaju ozbiljnije nego prije, ali ima tu još puno posla. Mislim da će na kraju izbjeći borbu za ostanak. Šibenik i Gorica će se boriti za to, a Slaven će biti taj treći klub, ispred njih.

image
Nikola Vilić/Cropix

Bez velikih najava

Stanka za reprezentacije Hajduku je došla baš u zao čas. Uhvatili su Bijeli formu. I dalje su bez poraza u ligi, remizirali su s Rijekom na Rujevici, a onda uvjerljivo pobijedili Šibenik na Poljudu s 4:0. Ostaje vidjeti hoće li pauza poremetiti Gattusovu momčad...

- Mislim da stanka neće utjecati na njih. Uostalom, ključni igrači nisu išli igrati za reprezentacije. Od važnijih igrača išao je Sigur za Kanadu, ali on i nije standardan kod Gattusa.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Hajduk je prvi i nemoguće je izbjeći priče o titulu. Lani se hajdučki puk opekao, pa se ovaj put ipak ide nešto opreznije...

- I lani sam govorio da će osvojiti naslov, pa su na kraju posustali. Ali ovaj put opet mislim da imaju šansu, ali neka idu utakmicu po utakmicu, bez velikih najava – staje na balun Radeljić.

Hajduk je završio „kvarat” prvenstva na prvom mjestu s 21 bodom, dva više od Rijeke i Dinama.

- Dinamo se diže i mislim da će do kraja to opet biti borba njih i Hajduka. Rijeku vidim na trećoj poziciji, mislim da imaju najmanje šanse za naslovom od vodeće trojke. Dinamu se vratio Bjelica, ali kada pogledate te igrače, njima za HNL skoro i ne treba trener. Ipak, nije lako dobiti svaku utakmicu u prvenstvu, pogotovo kada još moraju igrati Ligu prvaka. Hajduk bi to mogao iskoristiti.

image
Duje Klarić/Cropix

Ne žuri mu se

Spomenuli smo na početku kako je Radeljić trenutno na čelu Croatije. U pretposljednjem kolu su na domaćem terenu srušili lidera prvenstva, a jedini pogodak na utakmici zabio je Jere Vrcić. Hajdukovac na posudbi u Zmijavcima vratio se nakon teške ozljede i za samo nekoliko minuta na terenu donio vrijednu pobjedu svojoj momčadi. Uz njega, u Croatiji se kali i stoper Tomislav Arković. Nakon remija s Dugopoljem u zadnjem kolu na petom su mjestu s 14 bodova.

- Ide nas rezultat za sada. Popeli smo se na tablici. Vrcić je zabio za pobjedu, ali nije dugo igrao, pa ga moram dozirati. Tu je i Arković koji je odličan. Što se mojih planova tiče, sada sam tu i dobro mi je, a za dalje ćemo vidjeti, nigdje mi se ne žuri – poručio je Radeljić za kraj.

U svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za Imotski, Hajduk, Zadar, Šibenik, Inter Zaprešić, Slaven Belupo, Split, te u inozemstvu za japanski Cerezo Osaka, njemački Energie Cottbus, turski Genclerbirligi i Antalyaspor. Umirovio se u dresu Splita, a za Hajduk je upisao 38 nastupa u službenim utakmicama.

image
Marin Franov/Cropix
image
Željko Hajdinjak/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 06:47