StoryEditorOCM
Domaći nogometeuro 2024.

Hrvatsku čekaju ključne utakmice: ‘Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami ćemo se iz nje izvući‘

Piše HINA
14. studenog 2023. - 19:47

Branič Sassuola Martin Erlić jedan od najvećih kandidata za poziciju središnjeg braniča u postavi hrvatske nogometne reprezentacije u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na EURO 2024. protiv Latvije u Rigi u subotu te Armenije u Zagrebu za tjedan dana otkako je izbornik Zlatko Dalić najavio kako će Joško Gvardiol igrati na lijevom boku.

Erlić je standardan u svom klubu, a čak je znao ponijeti i kapetansku vrpcu ove sezone.

"Odradili smo tek drugi trening zajedno, izbornik mora odlučiti tko će igrati. Sa Šutalom sam već igrao, dobro smo se snašli i ja sam spreman. Joško igra u Cityju lijevog beka tako da je naviknuo na tu poziciju, no nas trojica još nismo igrali skupa. Osobno se dobro osjećam fizički i psihički, a to je najbitnije", kazao je Erlić koji se osvrnuo i na trenutačnu situaciju u skupini u kojoj je Hrvatska treća te za prolazak na EURO mora u posljednja dva kola osvojiti više bodova od Walesa koji će gostovati kod Armenije i ugostiti Tursku:

"Sami smo se doveli u ovu situaciju i sami ćemo se iz nje izvući, u to sam uvjeren. U svlačionici je kao i uvijek pozitivno ozračje, a ne ovisimo sami o sebi, to je ono najgore. Moramo odraditi obje utakmice kako treba, biti pravi i kvalificirati se na EURO", zaključio je Erlić.

Svoju priliku u veznom redu tražit će i igrač Bologne Nikola Moro, poglavito nakon što je s Dalićevog popisa otpao Mateo Kovačić.

"Drago mi je da sam ušao u dobru formu prije okupljanja. Uvijek se nadam prilici, zato igram, treniram i dolazim ovdje. Trenutačno je najvažnije da pobijedimo obje utakmice, da se kvalificiramo na Europsko prvenstvo. Znamo da moramo bolje, svjesni smo gdje smo i što smo. Gledamo samo sebe, na drugo ne možemo utjecati. Svatko se bori za svoje mjesto u momčadi, dobro je da je konkurencija u reprezentaciji jaka. jedni smo drugima konkurencija, ali atmosfera je izuzetno dobra", kazao je Moro.

Uoči posljednja dva kola u skupini vodeća Turska je osigurala jedno od prva dva mjesta koja vode u Njemačku sljedeće godine sa 16 bodova, slijede Wales i Hrvatska sa po 10 bodova, ali Wales je u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera, a u igri za drugo mjesto koje također izravno vodi na EURO je i četvrta Armenija sa sedam bodova. Posljednja je Latvija s tri boda i bez izgleda za prolazak dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:05