StoryEditorOCM
Domaći nogometjaki protivnik

Hrvatsku čeka spektakularna utakmica pred odlazak na Euro! Vatreni će se suprotstaviti Ronaldu i ekipi

Piše Robert Matteoni/SN
29. prosinca 2023. - 07:55

Jedna od rijetkih nepobijeđenih za Vatrene, nogometna reprezentacija Portugala, bit će suparnik Dalićevoj selekciji u generalnoj provjeri pred start Europskog prvenstva u Njemačkoj! To je odličan protivnik u kontekstu starta na Euru sa Španjolskom 15. lipnja, a činjenica da su Portugalci odabrali Hrvatsku za svoju provjeru dovoljno ukazuje na respekt kojeg Vatreni uživaju u redu najjačih konkurenata, pišu Sportske novosti.

Za razliku od Hrvatske, koja starta 15. lipnja u Berlinu sa Španjolskom, Portugalci prvu utakmicu igraju 18. lipnja i to protiv Češke.

Da podsjetimo, reprezentacija koju vodi Roberto Martinez nalazi se u skupini F, gdje su im suparnici uz Čehe još i Turci, kao i pobjednik play-off turnira skupine C (Gruzija, Luksemburg, Grčka, Kazahstan).

Portugal je s novim izbornikom, Španjolcem Martinezom, imao vrlo uspješnu 2023. godinu, te je u deset kvalifikacijskih utakmica za Euro upisao svih deset pobjeda! Umjesto silaska s reprezentativne scene, sjajni strijelac Cristiano Ronaldo je kliknuo s Martinezom i odlično igra. U devet nastupa postigao je čak 12 pogodaka i pritom pridodao dvije asistencije.

Ono što je za ovu prestižnu utakmicu dobro podsjetiti to je svakako činjenica da je Portugal jedna od dvije reprezentacije koje Hrvatska još nikad nije pobijedila. Uvjetno rečeno, možemo reći i jedini velikan s obzirom na to da su Vatreni eliminirali Brazil s Mundijala u Kataru nakon izvođenja jedanaesteraca (u 120 minuta bilo je 1:1)...

S Portugalom se Hrvatska susrela u sedam navrata i ima samo jedan remi u prijateljskom susretu (rujan 2018.). U svih šest preostalih utakmica Portugalci su bili uspješni. Pobijedili su Vatrene na Euru 1996. (3:0), Euru 2016. (1:0), u Ligi nacija (4:1, 3:2) i u prijateljskim ogledima (2:0, 1:0). U proteklih godinu i pol dana Dalićeva reprezentacija je “skinula” dva nepobjediva joj teškaša, Francusku (Liga nacija, 1:0) i Brazil (Svjetsko prvenstvo, na jedanaesterce), možda je ovo prilika da se sad i taj portugalski tabu skine s dnevnog reda!

Nakon dvije utakmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koje se planiraju u ožujku 2024. godine, gdje će naglasak više biti na homogeniziranju redova i pripremi za Euro, Hrvatska će 3. lipnja u Rijeci odigrati protiv Sjeverne Makedonije i potom prije dolaska u kamp u Neuruppinu testirati formu protiv jakog Portugala. Hodogram do Španjolske čini se vrlo dobro definiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:41