StoryEditorOCM
Domaći nogometzadirkivanje

Hrvatski stoper ‘bocnuo‘ suigrača koji propušta Euro: ‘Ja njemu govorim, što ti dolazi, možeš ti samo kući doći‘

Piše SN
12. lipnja 2024. - 19:22

Joško Gvardiol je osvojio Premier ligu s Manchester Cityjem i brzo postao omiljen među suigračima i navijačima. To je postigao zahvaljujući svojoj vrhunskoj klasi i izvanrednim nogometnim vještinama, ali i zbog svojih ljudskih kvaliteta. Njegova skromnost, prizemljenost i pristupačnost osvojile su trenera Pepa Guardiolu.

Joško će biti jedan od ključnih igrača hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje ekipa sanja o osvajanju medalje na najstarijem kontinentalnom natjecanju. Tijekom priprema za Euro, sudjelovao je u ‘vatrenom podcastu‘ gdje je razgovarao o mnogim temama, te je otkrio novi nadimak koji su mu dali u Manchester Cityju, prenose Sportske novosti.

- Čak ni danas ne mogu pravilno izgovoriti moje ime. Zovu me Josh ili Jos... Nešto takvo. Stalno se muče s tim. Išli smo Erling Haaland, ja i Scott Carson na snimanje. Ekipa zadužena za snimanje nije znala naša imena. Plakao sam od smijeha. Scottovo ime su znali. Dođe jedan čovjek do mene i kaže mi - Hos. Ja ga gledam i mislim se, što Hos?! Drugi su to čuli i sada me zovu Hos. Isti taj čovjek je prišao Haalandu i rekao mu ‘hej, Erik‘. Nisam mogao vjerovati. Haaland nije ostao Erik, ali ja sam ostao Hos - ispričao je Gvardol kroz smijeh.

Joško je dobio pitanje oko kojeg nije morao dugo razmišljati. Bi li radije zabio pobjednički gol u finalu Lige prvaka ili osvojio Europsko prvenstvo s Hrvatskom, čak i ako bi promašio penal?

Radije bih osvojio Euro. Ljudi nisu svjesni koliko je teško postići nešto s reprezentacijom, pogotovo mi koji smo mala zemlja i napravili smo velike rezultate. Prije nego što sam odlazio iz Manchestera, bio sam s Jackom Grealishem i on mi govori ‘It‘s coming home‘ (nogomet se vraća kući), aludirajući na to da će Engleska osvojiti Euro. Ja njemu govorim, što ti dolazi, možeš ti samo kući doći. To je reprezentacija koja je toliko moćna da može složiti četiri ekipe. Moramo biti sretni i zadovoljni s onim što smo postigli do sada. Ja bih to odmah potpisao i nitko sretniji od mene," kazao je Joško. Na kraju se Grealish i vratio kući jer je otpao s popisa za Euro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 18:47