StoryEditorOCM
Domaći nogometželja je jasna

Hrvatski reprezentativci optimistični pred dvoboj s Portugalcima:‘ Očekujemo teškog i zahtjevnog protivnika‘

Piše Hina
3. rujna 2024. - 18:58

Hrvatska protiv Portugala igra u četvrtak u Portugalu, a napadač Osasune Ante Budimir raduje se novim akcijama koje su pred Vatrenima.

- Osjećam se dobro, sretan sam što sam ponovno ovdje. Iza nas je veliko natjecanje na kojem, nažalost, nismo ostvarili cilj i teško nam je zbog toga, ali u životu i pogotovo nogometu sve dolazi brzo te je pred nama opet veliko natjecanje koje nam je donijelo puno radosti. Znam da nema Vide i Brozovića, oni su se odlučili oprostiti i njihove odluke treba poštivati. Međutim, nismo u krnjem sastavu. Ima i ozlijeđenih, ali zato nas je 23 ili 25 i svatko može dati doprinos. Očekujemo tešku utakmicu u Portugalu, znamo kakav i koliko težak protivnik nas očekuje. Pritom se ne treba vraćati na našu međusobnu prijateljsku utakmicu uoči Eura i uspoređivati te dvije reprezentacije i utakmice. Čeka nas nova utakmica i novo natjecanje, za nas jako važno. Očekujemo teškog i zahtjevnog protivnika, ali želimo i dalje biti u A Ligi nacija - kazao je Budimir, koji je potom iznio zanimljivost o novom igraču u reprezentaciji Igoru Matanoviću.

image
John Macdougall/AFP

- Ne poznajem ga previše, ali razgovarali smo i iznenadilo me da mi je prije osam godina skupljao lopte u St. Pauliju. Kao što sam ja na stadionu Radnika u Velikoj Gorici skupljao lopte Modriću, Eduardu i Ćorluki kad su igrali za mladu U-21 reprezentaciju. Smjena generacije nije apstraktan, ali je normalan proces u nogometu. Jedni odu, drugi dolaze, važno da je rezultat tu - zaključio je Budmir.

Marin Pongračić na novo okupljanje Vatrenih stigao je kao prvotimac novog kluba, a reprezentativni branič je tijekom ljetnog prijelaznog roka Lecce zamijenio Fiorentinom.

- Nismo baš startali najbolje, ali došlo je puno novih igrača, momčad vodi novi trener, igramo u novom sustavu i trebat će malo vremena da se ukomponiramo. Zadovoljan sam transferom u Fiorentinu, borio sam se za to dvije sezone u Lecceu. Nakon teške ozljede u prvoj godini, u drugoj sam odigrao 40 utakmica u kontinuitetu na visokoj razini i jako sam sretan tu gdje jesam. Sad je sve na meni. Češće sam u karijeri igrao s četvoricom u zadnjoj liniji nego trojicom, pa mi taj sustav više odgovara, ali spreman sam se prilagoditi svim izbornikovim zahtjevima. U svakom slučaju, bolje je isprobavati neke nove varijante protiv jačih suparnika, kada je svima fokus maksimalan - zaključio je Pongračić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 05:14