StoryEditor
Domaći nogomettreća uzastopna titula

Hrvatska kolonija osvojila Iran: pehar Persepolisa slavio se u Splitu, Sinju, Varaždinu...

18. svibnja 2019. - 13:00
111per

Osim slavlja u Iranu, slavilo se u četvrtak navečer i u Varaždinu, Zagrebu, Sinju, Splitu... odakle dolaze treneri i igrači Perepolisa.

Naime taj teheranski nogometni div je treći put zaredom u zadnje tri godine postao prvak Irana. Slavlje se moglo dogoditi i prošli tjedan na njihovom stadionu Azadi, ali je Persepolis kod kuće odigrao 1:1 sa Machine Sazijem iz Tabriza te se sve moralo prolongirati u četvrtak na gostovanju kod Pars Janoobi Jama, gdje je Persepolis golom Marija Budimira u 41. minuti utakmice došao do pobjede 1:0.

Crvenima je odgovarao i neodlučan rezultat, ali tko je mogao kalkulirati s obzirom da im je Sepahan iz Isfahana puhao za vratom te bi u slučaju pobjede i Persepolisova poraza na ovoj utakmici Sepahan bio prvak. Imao je Persepolis veliku prednost tijekom prvenstva ali je u završnici prije pobjede u četiri susreta sva četiri puta odigrao neriješeno.

Trener Branko Ivanković sa stručnim stožerom u kojem su njegov brat Zlatko kao prvi pomoćnik, trener golmana Igor Panadić, kondicijski trener Marko Stilinović te golman Božidar Radošević i špic-tvrđava Mario Budimir pokazali su da unatoč čestim promjenama klupskih predsjednika (treći zaredom) i ozbiljnim teškoćama financijske naravi mogu biti prvaci.

Persepolisa su ove godine suci masakrirali u Azijskog ligi prvaka (priznali par golova protivnicima iz ofsajda), a ni u iranskom prvenstvu nemaju neku naklonost prema Ivankovićevom klubu. Sve nedaće nisu zaustavile hrvatsku koloniju...

Razvili su hrvatski barjak, zagrlili jako i skromno proslavili treću titulu, daleko i od Teherana i od svoje hrvatske kuće. Momci čestitamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 11:30