StoryEditor
Domaći nogometkreće potraga

HNS-u se ne žuri odabrati novog izbornika U-21 reprezentacije, ali neka imena se već spominju: glavni kandidat je bivši igrač Hajduka i trener Splita

Piše Davorin Olivari/SN
11. rujna 2019. - 19:40

Prema informacijama koje smo dobili, nakon odlaska Nenada Gračana, novi izbornik mlade vrste biti će poznat vrlo brzo, za otprilike desetak dana, možda čak i nešto prije.

U kuloarima se pojavilo nekoliko imena koja figuriraju kao mogući Gračanovi nasljednici. Ako bi se izrazili jezikom Formule 1, pole position drži Goran Sablić bivši trener Splita, Širokog Brijega i Šeriffa. Sablić je mlad trener, ima tek 40 godina, mnogi u HNS-u drže da bi on bio dobar izbor.

Kao igrač karijeru je izgradio u Hajduku i kijevskom Dinamu, o njemu se u hrvatskim trenerskim okvirima govori u superlativima, tako da je jučer baš on isplivao kao prvi kandidat.

Naravno, radi se samo o ideji iz Hiltona, za bilo kakve zaključke je apsolutno prerano, prvo se trebaju obaviti razgovori s Sablićem, vidjeti kakve su njegove vizije, planovi, razmišljanja... Zato su u Kući hrvatskog nogometa i uzelu svojevrsni time-out od desetak dana.

Konačno, naša mlada vrsta slijedeću utakmicu igra tek polovicom listopada protiv San Marina u gostima, nema nikakve žurbe.

Kako saznajemo na drugom mjestu kad se radi o kandidatima stoji trenutačni izbornik mlade U-20 reprezentacije Ognjen Vukojević. No, tu treba napomenuti da bi se njega izabralo u prvi mah sam kao v.d, odnosno vršitelja dužnosti, dok se ne izabere, nazovimo ga, 'pravi' izbornik.

Radi se naime o tome da u HNS-u drže da bi kandidati koji su im u planu u prvi trenutak mogli imati neke druge planove, zbog kojih bi odgodili odluku o preuzimanju U-21 selekcije.

Tako da bi Ogi čuvao mjesto za nekog drugog. A ako bi mu krenulo, tko zna, možda bi ostao i stalni izbornik. Mi nekako sumanjamo da bi se Vukojević odlučio za tako nešto, makar je vjerni vojnik Kuće hrvatskog nogometa i čovjek od velikog povjerenja Zlatka Dalića. To je naime važno zbog činjenice da bi suradnja između U-21 i A selekcije bila savršena.

#GORAN SABLIĆ#OGNJEN VUKOJEVIĆ#HRVATSKA U-21 NOGOMETNA REPREZENTACIJA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 00:03