StoryEditor
Domaći nogometveza sa dijasporom

HNS u kanadskom Norvalu organizirao kamp: ‘Važno je da djeca razvijaju ljubav prema nogometu i Hrvatskoj’

Piše ivo Mikuličin
4. kolovoza 2022. - 11:46

Sve su čvršće veze Hrvatskog nogometnog saveza s hrvatskom prekomorskom dijasporom. O tome jamačno svjedoči kamp, što je u organizaciji NK Croatia održan u kanadskom gradu Norvalu, a koji je u četiri dana okupio 86 dječaka i djevojčica u dobi od 12 do 15 godina. Pohodili ga je delegacija HNS-a, koju su predsjednik Komisije za dijasporu Ante Kulušić, tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa, glavni instruktor HNS-a Petar Krpan, te treneri i instruktori Božidar Miletić, Marin Smoje, Mladen Ivančić, Ivan Krakar i Darko Staneković.

- Organizacija kampa u Norvalu pokazala se kao pun pogodak. Jednako glede odziva hrvatskih dječaka i djevojčica, kao i spoznaje da u tom dijelu naše dijaspore leži zanimljiv nogometni potencijal. Stoga se u ime HNS-a posebno zahvaljujem predsjedniku Croatie Edvardu Markotiću, ali i Bryanu Čapinu, predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Kanada – SAD, izjavio nam je Ante Kulušić.

 Jednako dobre dojmove s kanadskog kampa nosi i drugi Dalmatinac, proslavljeni reprezentativni vratar Stipe Pletikosa.

- Jednako je važno da dječaci i djevojčice razvijaju ljubav prema nogometu, te usporedo privrženost starom kraju i igranju za hrvatske reprezentativne selekcije. Iz dijaspore smo uvijek crpili nogometaše za svoje selekcije, pa taj trend valja nastaviti – drži Pletikosa.

Neslužbeno, nekolicina dječaka , te posebice jedna djevojčica mogu vrlo brzo kandidirati za najmlađe kategorije hrvatskih selekcija. Delegacija HNS-a je, dakako, bila i ugošćena u hrvatskom veleposlanstvu u Kanadi. Modrićev dres s brojem deset dobili su tom prilikom veleposlanik Vice Skračić i generalni konzul u Torontu Ante Jović. Sličan kamp organiziran je u Clevelandu, gdje su se već spomenutoj delegaciji pridružili predsjednik Marin Kustić i dopredsjednik Mario Smodaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 23:52