StoryEditor
Domaći nogometMaratonski sastanak

HNS majstori, Oparu su slomili: nikad se nemojmo umorit' ponavljat, repka u Poljudu, ali Hajduk nema ništa s tim

19. rujna 2019. - 09:32

Maratonski sastanak od pet sati jučer u Poljudu, na poprištu utakmice Hrvatska – Mađarska što će se igrati u četvrtak 10. listopada, a sve da bi nam oko 15 sati priopćili kako je sve u redu i kako sele uprav' u Banovinu gdje će finiširati ugovor kojeg do tog trenutka još nisu bili potpisali.

Ali, zato i jesu sastančili pet sati da bi perfektuirali sve stavke gostovanja, odnosno činjenice da je HNS domaćin u Poljudu, na stadionu Grada Splita, pri čemu opet i iznova, neizostavno, moramo naglasiti kako u svemu tome Hajduk – ne sudjeluje. Nipošto. Ma, ni da ih pogleda, štono bi se reklo, nego su sa stadiona u taj hip svojim poslom odlazili Brbić, Jakobušić itd.

To što je gradonačelnik Opara bio malo u Poljudu s HNS-om, pa onda s Hajdukom u Banovini, nekako nam daje poseban ton minuloj srijedi.

Svakako, povratak naših "vatrenih", srebrnih, nogometne repezentacije na Gradski stadion u Splitu ide svojim tijekom. Od ponedjeljka će i ulaznice u prodaju, konačno, cijene se znaju otprije, izvršni predsjednik HNS-a Marijan Kustić ne slaže se s upitom novinara da su skupe (zapad na dan utakmice zapada 250 kuna)?! No, nije to najvažnije, "akcija stadion", Hrvatska – Mađarska ide dalje.

Nešto iza 10 sati stigao je Marijan Kustić na čelu obilate delegacije HNS-a, bili su tu i Vlado Iveta, Nikša Martinac, Zoran Cvrk i predstavnice ljepšeg spola, match menadžerica Helena Puškar i Antonija Burazer koja vodi VIP protokol.

- Koje su točke u ugovoru? Organizacija utakmice, stvari koje preuzima HNS, o tome smo se dogovarali. Nema nikakve polemike, ali ima puno detalja, puno točaka, zato je sve potrajalo evo pet sati – zadovoljan je bio Kustić.

Hajduk ne sudjeluje?

- Ja bih bio najsretniji da sudjeluje. Ali, mi dogovaramo s Gradom i s njima potpisujemo ugovor – rekao je.

Gradonačelnik Opara bio je u uvodnom dijelu u Poljudu, pozdravio se sa svima, pa požurio natrag u Banovinu, a detalje su usuglašavali Mate Omazić, Domagoj Maroević... Kustić će se potom pridružiti Opari u Banovini.

Za izjavu smo pitali i gradske čelnike, ali nam je rečeno da je to u domeni gradonačelnika, pa se nisu htjeli istrčavat. Ide potpis, sve dobro prolazi.

I bez Hajduka. Nikad se nemojmo umorit to ponavljat, repka u Poljudu, ali Hajduk nema ništa s tim!

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 21:07