StoryEditorOCM

Hajduk želi da Dinamo osvoji Kup

Piše PSD.
11. svibnja 2011. - 14:44
Finale Kupa ne odlučuje samo o trofeju, već i o startnim pozicijama hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama Europske lige.

Već se zna kako će u tom europskom natjecanju igrati Hajduk, Split i Varaždin, no još se ne zna u kojem će tko pretkolu započeti svoj pokušaj ulaska u jednu od skupina. To ovisi o tome tko će od splitskih gradskih rivala biti drugi, a tko treći, te hoće li Varaždin ostati samo finalist Kupa, ne i osvajač.

U slučaju da Varaždinci osvoje Rabuzinovo sunce, u kvalifikacije Europske lige uključit će se najkasnije od hrvatskih klubova, u trećemu pretkolu. Ukoliko, pak, budu poraženi od Dinama i u Europu odu kao finalist, onda će u kvalifikacije krenuti najranije, već u prvome pretkolu.

Shodno tome, o rezultatu finala ovisi i kada će Hajduk i Split krenuti u ovoljetnu europsku avanturu.

Ako Hajduk ostane drugi, a Dinamo osvoji duplu krunu, “bijeli” će u Europu krenuti najkasnije, tek u trećemu pretkolu koje je na rasporedu 28. srpnja. To bi im najviše i odgovaralo, jer do tada bi mogli već odigrati prijateljsku utakmicu s Barcelonom.

Ako, pak, Split prestigne Hajduka, a “modri” također osvoje Kup, hajduci će igrati u drugome pretkolu. Moguće je i da Hajduk starta već u prvome pretkolu (30. lipnja), a za to je potrebno da u zadnja dva kola HNL-a ispuste drugo mjesto te da Varaždin osvoji Kup.

Takav zgusnuti raspored znatno bi otežao planove oko susreta s velikom Barcelonom na Poljudu.

T. BILIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 06:13