StoryEditor
Domaći nogometpotpisuje u siječnju

Hajduk ostaje bez potencijalnog pojačanja? Dinamo se uključio u borbu za desnog bočnog Lokomotive

Piše Davorin Olivari/SN
17. siječnja 2020. - 11:48
Osijek, 100319. Stadion Gradski vrt. Utakmica 24. kola i 1. HNL izmedju NK Osijek i NK Lokomotiva. Na fotografiji: Fran Karacic, Marin Pilj, Denis Kolinger.Marko Mrkonjić/HANZA MEDIA

Fran Karačić, desni bočni Lokomotive, trebao bi do kraja siječnja potpisati ugovor s Dinamom, ali do ljeta ostati kod Gorana Tomića na posudbi. Ta kombinacija već se neko vrijeme spominjala u kuloarima, a jučer je prema našim saznanjima postala jako ozbiljna. Karačić je 23-godišnjak s australskim državljanstvom, godine 2018. bio je na popisu australskog izbornika za Mundijal u Rusiji, a u Lokomotivi profesionalno igra od 2015, pišu Sportske novosti.

Dinamo je ove zime ostao bez dva desna beka, Mario Šitum otišao je u Kayserispor, Ivo Pinto na posudbu u Famalicao. Tako da su sada u optjecaju dva desna braniča, Petar Stojanović i Sadegh Moharrami. Na ljeto, dosta je izvjesno, inozemni angažman realizirat će odlični slovenski reprezentativac Stojanović, pa je sasvim logično da se u Dinamu žele osigurati za budućnost.

Karačić se dokazao u Lokomotivi, a već se prijašnjih godina spominjao kao igrač koji bi mogao završiti u Dinamu. Sad je, eto, pred realizacijom taj transfer. Karačić bi tako postao prvi ulazni transfer ove godine, makar će svoj debi za Modre ipak trebati pričekati do ljeta.

Inače, za Frana Karačića je zainteresiran i Hajduk, ta se opcija čak spominjala kao vrlo ozbiljna. No jasno je, kad se Dinamo uključi u priču, onda sve druge kombinacije padaju u vodu. Transfer koji će se, po svemu sudeći, dogoditi još je jedan dokaz kako mudro razmišljaju u Maksimiru, kako imaju viziju i ništa ne žele prepustiti slučaju. Fran je vrlo kvalitetan igrač, u plavom domu će sigurno napredovati, tako da se definitivno radi o dobrom poslu.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 08:30