StoryEditorOCM
Domaći nogometpoljud ili maksimir?

Hajduk i Dinamo su se borili za njega, a sada je napadač hit momčadi Eura, slobodan igrač

Piše Sport SD
26. srpnja 2024. - 15:46

Proteklih tjedana bili su u potrazi za investitorom, ali do dogovora se nije došlo. Stoga su svi profesionalni igrači Bordeauxa i oko 70 članova akademije ostali bez ugovora, a zatvaraju se i trening-centar te akademija. Svi nogometaši su otpušteni, a među njima je i Slovenac Žan Vipotnik (22).

Napadač je bio član hit reprezentacije Eura u Njemačkoj koja je dogurala do osmine finala. Tamo ih je Portugal, nakon boljeg raspucavanje jedanaesteraca, spriječio da uđu u daljnju fazu natjecanja.

Vipotnik je bio velika želja Dinama prošlog ljeta. Slovenac je tada igrao u Mariboru, a iz kluba su tada tražili oko 3,5 milijuna za svog napadača. Na kraju je za 2,7 milijuna otišao u Bordeaux.

Slovenska Nogomania piše kako je sada Vipotnik dostupan te da bi uskoro mogao imati novi klub.

“Možda bi mu ruku mogli ponuditi u Celju ili čak Mariboru, koji još uvijek nije dobio sav novac od njegovog transfera. Sada je pitanje hoće li ga uopće dobiti. Tko zna, možda sada, kada je Vipotnik opet dostupan, ponovno oživi interes zagrebačkog Dinama.”

No, također se otvara prilika Hajduku da ga dovede kao slobodnog igrača, bez odštete.

Vipotnik nije skupio veliku minutažu na Euru. Ukupno je odigrao samo 14. minuta, kada je u 3. kolu u skupini, protiv Srbije ušao u 76. minuti susreta.

No, to nije spriječilo navijače Hajduka da ga već zaspiaju komentarima s kojima ga pozivaju da obuče "bijeli dres".

"Dođi u Hajduka kad si već slobodan igrač", samo je jedan od sličnih komentara.

image
Ulrik Pedersen/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 22:30