StoryEditorOCM
Domaći nogometPoljudski prolaznik

Hajduk ga je ‘ukrao‘ Dinamu, ali za ‘bijele‘ nikada nije upisao službeni nastup. Sada Nijemci za njega nude milijune

Piše F. V.
3. lipnja 2023. - 17:28

Prema pisanju Transfermarkta bundesligaš Stuttgart u pregovorima je oko transfera kapetana Gorice Jurice Pršira (23), dok je također zainteresirani Schalke 04 na čekanju poslije ispadanja u niži rang. Stuttgart je napravio veliki korak prema ostanku u Bundesligi 3:0 pobjedom u prvom susretu play offa protiv HSV-a. Momčad hrvatskog reprezentativca Borne Sose time je odradila ogroman dio posla pa se i prije uzvrata u ponedjeljak već sve konkretnije može slagati momčad i za iduću sezonu. A u tim planovima Stuttgarta je navodno i Pršir.

Veznjak Gorice i U21 reprezentativac Hrvatske koji je u kadru za skorašnje Europsko prvenstvo po Transfermarktu je procijenjen na 1,5 milijuna eura, a pod ugovorom s momčadi iz Turopolja je do ljeta 2026. godine. Navodno bi transfer Pršira mogao iznositi 2,3 milijuna eura odštete.

Pršir je u Gorici doma, rodom je iz obližnjeg Odranskog Obreža. Trenirao je u Zagrebu, bio je dugo u omladinskom pogonu Dinama dok ga u ljeto 2018. godine nije doveo Hajduk, na 18. rođendan je potpisao četverogodišnji ugovor. Na Poljudu je igrao za drugu momčad (29 nastupa i pet pogodaka), ali nikada nije dobio pravu priliku u prvoj momčadi. Odigrao je tek jedan prijateljski susret za prvu momčad ‘bijelih’, a u službenim utakmicama nikada nije zaigrao.

image
Davor Pongračić/Cropix

U jesen 2020. dogovoren je njegov prelazak u Goricu dogovorom između klubova o transferu. Zanimljivo, tada je sportski direktor Gorice bio Mindaugas Nikoličius, današnji prvi čovjek struke Hajduka, a trener bivši strateg ‘bijelih’ Valdas Dambrauskas. Još interesantnije, tada je bio već treći igrač Hajduka koji je Poljud zamijenio Goricom, nakon Anthonyja Kalika i Darija Špikića, jer je nakon promjena u poljudskom klubu krenulo ‘češljanje’ igračkog kadra. Međutim, dalo bi se polemizirati o tome jer kada spominjemo ovaj trojac, Kalika je kasnije Hajduk vratio i platio, Špikić je postao jedan od najboljih igrača Dinama, a Pršir je kapetan Gorice i čini se blizu Bundeslige.

U Gorici je Pršir iz sezone u sezonu igrački rastao. Ove je Pršir Goricu vodio do čudesnog povratka u kojem je momčad trenera Željka Sopića unatoč situaciji koja se na trenutke činila izgubljenom velikim preokretom uspjela izboriti ostanak u SuperSport HNL-u. U 34 ligaška nastupa za Goricu ove sezone jednom je zabio i šest puta asistirao. Očito njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:02