StoryEditorOCM
Domaći nogometveliki projekt

Gradonačelnik Tomašević objavio: Ogroman broj investitora želi graditi novi stadion u Zagrebu

Piše SPORT SD
31. listopada 2023. - 20:34

Imovinskopravni odnosi i dalje su kamen spoticanja oko izgradnje novog stadiona na Maksimiru.

Poručili su tako iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

‘Rješavanje imovinskopravnih odnosa po predmetnom pitanju je još u tijeku. Po okončanju postupka, izradit će se Sporazum sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom‘, poručili su iz spomenutog Ministarstva.

Na tu se tematiku oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Dok se vode ti razgovori, za imovinskopravno rješavanje problema, mi ne čekamo, tj. ne gubimo vrijeme, nego paralelno radimo na studiji izvodljivosti koja mora pokazati koliko će privatnom investitoru biti potrebno popratnih sadržaja na toj lokaciji kako bi besplatno, za javni novac, proračun financirao izgradnju stadiona od nekih 30 do 35 tisuća mjesta, prenosi HRT Tomaševićeve riječi.

Priprema se arhitektonski natječaj, Tomašević očekuje veliki interes, a HRT navodi kako je najsnažnije zagrizao strani investitor.

- Sigurno će biti puno zainteresiranih. To je projekt koji se dugo najavljuje, koji je već imao cijeli niz i raznih promišljanja. Ja očekujem preko 50 natjecatelja, poručio je Tomašević.

Kako bilo, čeka se na objavu natječaja, a gradonačelnik Tomašević Dinamo ne vidi kao mogućeg investitora, već samo korisnika budućeg gradskog stadiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:18