StoryEditor
Domaći nogometeuforično prvo poluvrijeme

Gost komentator: 'Vidjela se razlika u klasi, Mađari nam ni fizički nisu mogli parirati'

11. listopada 2019. - 14:30

Igrači i publika stvorili su koheziju koja se osjetila od prve minute. Vidjelo se da je riječ o posebnoj utakmici i posebnoj atmosferi. To je bio pokretač naše igre, prokomentirao je Elvis Scoria pobjedu Hrvatske protiv Mađarske u 6. kolu E skupine kvalifikacija za Euro.

Igrači su krenuli visokim presingom, na što Mađarska nije imala odgovora niti nam je fizički mogla parirati. Vidjela se razlika u klasi. Mađari nisu mogli izaći iz svog kaznenog prostora, a pritom su napravili grube kikseve kod golova. Bili smo rastrčani i agresivni, odigrali smo savršeno, euforično prvo poluvrijeme.

Petković kao Mandžukić

Petković je postigao lijep gol petom. On je stigao kao nasljednik Mandžukića i, evo, igrama u Dinamu došao do toga da je postao vrlo važan igrač našoj reprezentaciji. Može igrati okrenut leđima golu, dobar je s loptom u nogama...

Dobili smo igrača takvih karakteristika baš u pravom trenutku.

Agresivna krila

Vezna linija Modrić – Rakitić – Brozović jedna je od najboljih na svijetu, a dva krila Perišić i Rebić radila su veliku agresiju. U drugom poluvremenu držali smo posjed, a utakmica je pala u ritmu. Unatoč tome, mogli smo zabiti još koji gol. Svi su nekako čekali da utakmica završi, a pritom smo stigli odmoriti Perišića, Modrića i Rakitića, što je važno za Wales gdje nas čeka drukčija utakmica.

Mađari nisu znali držati loptu niti se braniti kako treba. Bili su nam lagana hrana. Hrvatska je bila toliko bolja da ne mogu naći ništa što nije bilo na nivou. Protivnik nije postojao. Iskreno, takvu sam utakmicu i očekivao. Gledao sam Mađare protiv Slovačke i nisam očekivao da nas mogu ugroziti.

U svakom slučaju, i u ovom dvoboju vidjelo se da smo najkvalitetniji u grupi i da odskačemo. Očekujem da što prije riješimo pitanje prolaza na Euro.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 15:12