StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Gorica konačno stigla do pobjede i prekinula negativni niz, čovjek odluke je Tim Matavž

Piše hina
25. veljače 2024. - 19:25

U posljednjem ogledu 24. kola HNL-a nogometaši Gorice su na domaćem terenu pobijedili Slaven Belupo 1-0 (0-0) i time prekinuli negativan prvenstveni niz.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Tim Matavž u 60. minuti, a Velikogoričani su pobijedili po prvi puta nakon kraja studenoga. Nakon toga, a prije pobjede ove nedjelje, su odigrali osam utakmica te su tek jednom remizirali i sedam puta izgubili. Prije ove pobjede imali su niz od šest prvenstvenih poraza.

Gorica i Slaven Belupo igrali su otvoreno od samog početka te se nije dugo trebalo čekati na prve prave prilike. Nakon po jedne solidne šanse na obje strane u uvodu susreta najbolju su u 17. minuti imali gosti. Mioč je pucao s više od 20 metara, ali je odlično pritom reagirao domaći vratar Banić.

Nastavile su obje momčadi prijetiti, s tim da treba naglasiti kako je kod Gorice najrazigraniji bio Mitrović, dok su gosti iz Koprivnice najviše ovisili o inspiriranom Muriću, koji je ove zime stigao u Slaven Belupo.

Iako se igralo otvorenog garda s obje strane na pogodak se čekalo sve do 59. minute kada su Velikogoričani poveli. Krizmanić je glavom spustio loptu za Matavža koji je na oduševljenje domaćih navijača iz blizine pogodio za 1-0 Gorice.

Do kraja je Slaven Belupo neuspješno pokušavao doći do izjednačenja, s tim da je prijetio i domaćin, ali golova na zadnjem ogledu 24. kola više nije bilo.

Obje su momčadi ostale na istim pozicijama ljestvice, Gorica je šesta, Slaven Belupo sedmi te ih razdvajaju tri boda.

 

HNL, 24. kolo:

Gorica - Slaven Belupo 1-0 (Matavž 60)

Dinamo - Rijeka 1-0 (Brodić 90+5-11m)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:07