StoryEditorOCM
Domaći nogometreakcija saveza

Glasnogovornik HNS-a otkrio što čeka gledatelja koji je vrijeđao Livaju

Piše SPORT SD
7. lipnja 2023. - 18:34

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je danas odradio press konferenciju na kojoj je komentirao "slučaj Livaja".

"Tužno je da pričamo o ovakvoj temi, a čeka nas jaka utakmica s Nizozemskom. Situacija je bila dosta ružna, jako ružno vrijeđanje od strane navijača, nisam mogao vjerovati da se to događa. Puno je djece bilo okolo. Postoje granice ponašanja i za nas igrače i za navijače. Ne podržavam takve stvari i to je to što bih rekao na tu temu. Moramo biti fokusirani na našu utakmicu i dati sve od sebe da pokušamo ući u finale Lige nacija", rekao je Kovačić, između ostaloga.

Krajem konferencije za medije se oglasio i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

"Žao nam je što se dižu tenzije. U medijima se najmanje pričalo o izjavi Marka Livaje, više se spominjalo što govore ljudi bliski njemu. Marko je rekao da se ne osjeća spremnim za nastup na završnici Lige nacija, zahvalio se Kustiću i izborniku Daliću", rekao je Pacak, a zatim se dotakao reakcije HNS-a.

"Marko Livaja nikome nije izrazio nezadovoljstvo. Stali smo u Markovu zaštitu."

Jeste li trebali objaviti službeno priopćenje na stranicama HNS-a?

"Reagirali su zaštitari i MUP. Hrvatski nogometni savez je odmah od policije tražio identitet osobe koja je vrijeđala Marka kako bismo toj osobi u budućnosti onemogućili dolazak na utakmice reprezentacije. Mislim da je s naše strane bilo dovoljno jasno da takvo ponašanje navijača osuđujemo. Zabrana još uvijek nije na snazi, ne ide tako jednostavno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:31