StoryEditorOCM

Izbornik Dalić otvorio o igraču koji je mnogima u ovoj fazi ‘trn u oku‘: ‘Jednom ste me već razvalili...‘

Piše Frane Vulas
20. lipnja 2024. - 11:47

Nogometaš Hajduka Ivan Perišić upisao je protiv Albanije prvi start za reprezentaciju nakon teške ozljede ligamenta u rujnu, od koje je prošlo devet mjeseci. U međuvremenu je odigrao sedam utakmica u Hajduku u kojima se vraćao u formu, a ovo mu je bila treća za reprezentaciju.

No, od sedam utakmica u Hajduku je imao samo dva starta. A to su bili protivnici koji bez podcjenjivanja nisu ni blizu razini momčadi na Euru, Istra 1961 i Gorica. Pored toga, to su bile utakmice bez pravog rezultatskoj naboja, a igrao je na poziciji lijevog krila, ne kao i u reprezentaciji.

image
Ante Čizmić/Cropix

Perišić je za svoju fazu povratka odigrao solidno, iako je vidljivo da je i on kopnio kako je susret odmicao. Igrao je do 84. minute. Mora se priznati da je i on jedan od igrača koji je „zaspao” kod prvog gola Albanaca, bio je daleko od igrača koji je uputio centaršut koji se pokazao asistencijom za pogodak.

No, Perišić se iz susreta u susreta vraća u nekadašnju formu. Idući, za Hrvatsku ključni susret protiv Italije je već u ponedjeljak u Leipzigu. Nema mnogo vremena za rekuperiranje, pogotovo za igrača u njegovoj situaciji.

Na konferenciji za medije izbornika Zlatka Dalića dočekalo je i pitanje o tome koliko je uopće Perišić spreman.

- Jednom sam pričao o postocima pa ste me „razvalili” – rekao je Dalić na tu temu.

- Čovjek je spreman, radi maksimalno. Naravno da nakon devet mjeseci nije lako. On daje koliko može – rekao je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 12:36