StoryEditorOCM
Domaći nogometkombinacije

Evo što Hrvatska mora napraviti za izravan plasman na Euro. Sad više ne ovisimo samo o sebi

Piše Damir Dobrinić/SN
15. listopada 2023. - 22:59

Prvi put u povijesti Hrvatska je izgubila dvije uzastopne utakmice u kvalifikacijama za europsko prvenstvo i nakon Cardiffa stigla u vrlo nezahvalnu situaciju.

Vatreni više nisu vlasnici svoje sudbine što se direktnog plasmana u Njemačku 2024. tiče, već će ovisiti o rezultatima drugih utakmica. Čak i ako upiše očekivane pobjede u studenom protiv Latvije u Rigi i Armenije u Zagrebu, tih 16 bodova u jednom joj raspletu neće biti dovoljno za jedno od prva dva mjesta, pišu Sportske novosti.

Hrvatska će izvisiti ako 18. studenoga Wales pobijedi Armeniju u Erevanu pa tri dana kasnije i Tursku u Cardiffu. Wales, Turska i Hrvatska u tom bi slučaju imali po 16 bodova, a zbog rezultata u međusobnim dvobojima konačni redoslijed na ljestvici bio bi upravo takav (na mini tablici Wales bi imao 7, Turska 6, a Hrvatska tek 4 boda).

Pojednostavljeno, za direktni plasman na Euro 2024. Hrvatska u posljednja dva kola u studenom mora osvojiti više bodova od Walesa, inače će u ožujku sljedeće godine igrati play-off. Da su kvalifikacije završene sinoć, 21. ožujka 2024. Hrvatska bi u polufinalu ugostila Estoniju pa u slučaju uspjeha u finalu četiri dana kasnije (domaćin finala se određuje ždrijebom) s boljim iz dvoboja Nizozemska - Poljska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 07:48