StoryEditorOCM
Domaći nogometTV prijenos

Evo gdje gledati Dalićevu Hrvatsku u polufinalu ‘ukletog‘ turnira koji je promijenio lokaciju, termin...

Piše Frane Vulas
18. ožujka 2024. - 19:31

Umjesto u petak, Hrvatska će prijateljsku utakmicu s Tunisom u Kairu ipak odigrati u subotu. Početak ogleda je u 21 sat po hrvatskom vremenu (22 sata po lokalnom vremenu). Utakmica će se moći pogledati u izravnom televizijskom prijenosu u programu Nove TV.

Svoj prvi susret na međunarodnom prijateljskom turniru ACUD Cupu u Kairu izabranici Zlatka Dalića odigrat će dan kasnije nego što je prvotno bilo planirano. Polufinalni sraz s Tunisom odigrat će u subotu 23. ožujka, umjesto najavljenog 22. ožujka. Igrat će se na stadionu Air Defense. Prvo polufinale u kojem će se sastati Egipat i Novi Zeland igrat će se u petak u 21 sat po hrvatskom vremenu (22 po lokalnom), na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Nisu to jedine promjene u rasporedu. Novi termin dobila je i utakmica za treće mjesto koja će se igrati u utorak 26. ožujka u 21 sat (22 po lokalnom), na stadionu Cairo International, a u istom terminu te večeri igrat će se i finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Od početka priče, otkad je HNS dogovorio sudjelovanje na ovom turniru, traju velike peripetije oko njegove organizacije. Prvotno se turnir trebao igrati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali je zbog problema sa sponzorom umalo došlo do otkazivanja turnira. Sve je procurilo u javnost samo devet dana prije zacrtanog početka turnira. Tada su se sudionici u strahu da u zadnji trenutak neće moći pronaći adekvatne zamjenske protivnike dogovorili da se ipak turnir održi, ali u Egiptu. Međutim, od početka sve nekako ide baš naopako. Umjesto prilike za ‘team building‘, provjeru ili vraćanje u formu nekih igrača, uigravanje uoči Eura, traje stalno nekakva borba da se sve skupa uopće i održi, traženje nove lokacije (domaćina), stadiona, novih termina...

Cijeli taj ‘kupus‘ utječe i na navijače. Mnogi su već ranije isplanirali i platili dolazak u UAE. Navijačima koji su već isplanirali put u Abu Dhabi HNS će omogućiti besplatne ulaznice za obje utakmice reprezentacije Hrvatske u Egiptu, kao i dolazak na trening hrvatske reprezentacije za vrijeme boravka u Kairu. Svi koji su imali kupljenu zrakoplovnu kartu za Abu Dhabi trebaju se samo javiti na e-mail adresu ulaznice@hns.family

Reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak se okupila u Zagrebu. Do četvrtka se izabrana vrsta trebala pripremati u glavnom gradu, a tada je bio planiran odlazak za Egipat. Ako sve skupa nakon ovoga i to ne doživi neke nove promjene.

image

Kapetan reprezentacije Hrvatske Luka Modrić u razgovoru sa sucem

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:55