StoryEditor
Domaći nogometveliki derbi

Dugopoljci kontra Solinjana: ‘Neriješeno ne paše nikome’

Piše Ivan Renić
30. travnja 2022. - 12:21

Veliki derbi igra se u Dugopolju. Bitka za Mosor, nazovimo ga tako.

Solin stiže na Stadion hrvatskih vitezova. Dvoboj je to „susjeda”, pravih, ali i u poretku. Smjestili su se na 11., odnosnom 12. mjestu s istim brojem bodova (31).

Ogromna je gužva na tablici drugoligaša. Sigurni od ispadanja samo su prva dva kluba. Svaki bod je važan, pet kola je do kraja. Domaćin je Dugopolje, stoga je očekivati da će napasti jer remi ne odgovorana nikome, osim njihovih konkurenata.

- Istina, neriješeno ne paše nikome. Ipak, mislim da bi bod više odgovarao Solinu jer su gosti. Mi smo pod većim imperativom pobjede. Velika je gužva, s 2-3 boda može se skočiti za nekoliko pozicija, a izgubite li utakmicu ili dvije u velikoj ste opasnosti. Očekujem da će biti tvrdo i borbeno, možda ne toliko lijepo, ali najvažnije je da pobijedimo – rekao nam je u najavi susreta trener Dugopolja Josip Butić.

Suprotan trend vlada u današnjim protivnicima. Solin je katastrofalno ušao u sezonu, a sada se dižu. S druge strane, Dugopolje je sjajno otvorilo, ali su u drugom dijelu slavili tek dvaput.

- Do kraja prvenstva u igri je još 15 bodova i svašta se može dogoditi jer većina momčadi iz donjeg dijela još treba igrati međusobno. U gostima je najbitnije ne izgubiti, ali daleko od toga da ćemo se ići braniti. Mi smo išli na pobjedu i protiv Varaždina, pa izgubili u 95. minuti. Oni su u nezavidnom položaju i tu vidim našu šansu. Mi se dižemo i idemo u Dugopolje pobijediti – kazao je trener Solinjana Toni Golem.

Sigurna nije ni Croatia koja nakon sjajnog prvog dijela nastavlja tonuti. U novom su crnom nizu od četiri vezana poraza. Očekuje ih novi težak ispit protiv direktnog konkurenta Sesveta. Veliki derbi igraju i momčadi s vrha. Drugoplasirani Rudeš ugostit će vodeći Varaždin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 00:43