StoryEditor
Domaći nogometjunak pobjede

Drožđek ‘ubio‘ Hajduk svojim golovima: prije četiri godine nije prošao na probi, zaigrao u jednoj utakmici na Pohorju i otišao

16. lipnja 2020. - 22:21

Kolumbijac Jorge Obregon radio je mnogo problema, trener Samir Toplak režirao je senzaciju, ali najveći Hajdukov krvnik bio je dvostruki strijelac Domagoj Drožđek (24). Zanimljivo je kako je Drožđek, nekada čak i član Borussije Dortmund, bio na probi u Hajduku u ljeto 2016. Na pripremama u Sloveniji, a na Pohorju, u eri trenera Marijana Pušnika. Nastupio je čak u pripremnom susretu protiv Žalgirisa, na kojem je gol zabio Ignacio Maganto koji je za razliku od Drožđeka i ostao u bijelom dresu.

A Drožđek je preko Varaždina otišao za Lokomotivu. Već je prije dvije godine bio koban za Hajduk u dresu Lokomotive, zabio je u 2:0 porazu „bijelih” u Kranjčevićevoj. i onda je u utorak ponovno zakuhao svojoj nesuđenoj momčadi.

- Mislim da imamo veliku kvalitetu u momčadi koje nismo ni sami svjesni. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga, pa i Hajduka. Pokazali smo to i u ranijim susretima protiv Dinama i Rijeke – rekao je nakon susreta Drožđek.

Što se dogodilo Hajduku?

- Znamo svi da je publika Hajduku 12. igrač. Svima se dogodi takva utakmica, dogodi se i Barceloni, Realu... - kazao je Drožđek.

Dojam je da ste se poigravali u nekim trenucima s Hajdukom u prvom dijelu?

- Nismo se poigravali s Hajdukom, ali danas nam se isplatio visoki presing na njihova tri zadnja igrača. Hajduk ima mlade igrače, ima budućnost sigurno, to se danas i pokazalo. Svakome se ovo dogodi. Bili smo puno bolji u prvom poluvremenu – kazao je Drožđek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 09:04