StoryEditorOCM
Domaći nogometmaksimirski problemi

Drama u Dinamu, nakon rasprave opet odgođen novi Statut, Barišić izgubio živce, prijeti dolazak prisilnog upravitelja

Piše Davorin Olivari/SN
27. studenog 2023. - 22:21

Dogovorili smo se da se ništa nismo dogovorili! Tu informaciju smo dobili nakon četverosatnog Izvršnog odbora Dinama. Četiri sata rasprave i - ćorak. E moj Dinamo!

Bilo je shvatili ste, jako uzbudljivo na sastanku Izvršnog odbora u ponedjeljak, ali na kraju se nije dogodilo ništa. Slijedeći sastnak Izvršnog odbora je u subotu kad bi trebala biti donesena konačna odluka o prijedlogu novog Stauta. Međutim, to je realno teško očekivati, jer predstavnici navijača s jedne, te Mirko Barišić i ekipa s druge starne na jako su suprostavljenim stranama. Izgleda da neće biti dogovora niti u subotu.

Jer predstavnici navijača inzistiraju na skupštinskom rasporedu 28+28+3+1, dok Barišićeve struja inzistira na priči 40+20.. Neki izvori kažu da je navodni prijedlog, kompromisna ideja, da na kraju bude raspored 35+25. To je navodni prijedlog predstavnika navijača. Uz dodatak, da predstavnici navijača u Izvršnom odboru imakju četiri poredstavnika umjesto dva kao do sada, a predsjednik bi imao osam plus jedanm od bi bi bio deveti. Saznali smo da je Nikola Hanžel, koji se nametnuo kao jedan od bitnih figura Dinama, zapravo ‘izvisio‘. Makar o svemu tome se treba još raspraviti u subotu. Čuli smo da je u jednom trenutku poprilični iznervirani Barišić kazao predstavncima navijača, pišu Sportske novosti.

- Dobro onda, vi preuzimite klub, evo vam ga!

Međutim, predstavnici navijači su mu odgovorili...

- Nećemo mi preuzeti klub. Mi samo želimo da bude onako kako smo se dogovorili.

Skupština Dinama održati će se 21. prosinca. Ako u subotu ne dođe do dogovora oko novog Statuta, Skupština će se održati po starom Statutu. Međutim, to je onda problem, jer se u ožujku kad ističe mandat toj Skupštini i predsjedniku može dogoditi da Dinamo dobije prisilnog upravitelja, te da se onda raspuste sva tijela zagrebačkog kluba. A pitanje jest hoće li u prosincu uopće biti kvoruma?

Dinamo je pred političkom blokadom. Dakle, nisu dobra vremena za zagrebački klub. Bliži li se kraj Barišiću i njegovoj kliki? Izgleda da stvari tako stoje, makar nikad nemojte zaboraviti da uvijek može doći do preokreta. Predstavnici navijača ne žele popustiti, više ih ne zanimaju nikakve igre, oni su klubu poslali zapravo ultimatum. Nema više igrica gospodo, na vama je... Baš nas zanima ta subota.

Danas Dinamo putuje u Astanu i tamo će oni koji će biti u avionu raspravljati o sastanku u subotu. Međutim, nemaju baš manevarskog prostora. Makar, navodno bi Barišić mogao pristati na prijedkog predstavnika navijača...

Kako je išla sva ta priča? Bilo je to uzbudljivo poslijepodne i večer u Dinamu. Dakle, toliko očekivani sastanak Izvršnog odbora trebao je početi u 17 sati...

- Još se skupljamo....

Ta nam je informacija sletjela negdje tri minute prije najavljivanog početka od informatora s još jednog skupa modrih ‘izvršnjaka‘. Vrijeme je prolazilo i onda stiže druga poruka...

- Počelo je...

U plavom domu su najavili da neće biti nikakvih izjava nakon sastanka, makar bi naravno bilo normalno da se oglasio predsjednik Mirko Barišić. Ali dobro, ako u plavom domu misle da to ne bi trebalo biti tako, poštujemo. I tako, krenulo je dopisivanje reko poruka s bitnim ljudima koji su bili na sastanku. Nažalost, tako ti ide u današnjem Dinamu, žele se oni koji oldučuju sakriti u neku mišju rupu, ne žele imenom i prezimenom u javnost, ali ipak žele da se zna što se događa u klubu. Barem nešto. Nakon otprilike sat vremena sastanka, eto nove poruke...

- Nema nikakve odluke...Znaš nije lako... Možda i neće biti nikakvog konkretnog zaključka. Lome se koplja oko prijedloga novog Statuta. Nije to laka odluka, možda će imatu povijesne konture.

Drama... Definitivno drama. To je bilo jedino objašnjenje događaja u Dinamu. Ili možda Monty Python? Ili možda Only Fools and Horses? Del Boy i Rodney? Baš smo smo o tome razmišljali. Onda je stigla informacija da je sastanak Izvršnog odbora napustio Vladimir Gašparović, te da se na istom nije pojavio Ivica Cvitković, nije biloi niti Damira Najmenika. Drama je eto, trajala četiriu sata. Traje i dalje, s nestrpljenjem se očekuje i subota. Bilo je govora o novom sportskom direktoru. Iskrisalizirala su se četiri imena, ali nitko nije kazao njihova imena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 20:31