StoryEditor
Domaći nogometodbačene prijave

DORH ne vjeruje 'modrima', a majka ističe: Dinamo se odrekao Ajdina, jer nismo željeli potpisati ugovor s menadžerima bliskim Zdravku Mamiću

9. svibnja 2019. - 00:22
dinamo_bsk3-010918

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odbacilo je obje prijave GNK Dinamo protiv obitelji Hasić (17-godišnjeg Ajdina i njegovih roditelja). Maksimirski je klub Hasiće optužio za pokušaj prevare. U Dinamu tvrde da su tinejdžeru iz Banovića željeli poboljšati uvjete, pa su njegovim roditeljima poslali (da ne moraju dolaziti u Zagreb) dva ugovora – stari za raskid i novi, financijski izdašniji. No, u Maksimir se vratio samo jedan ugovor. Onaj o raskidu suradnje.

U istražnom postupku Dinamo nije uspio dokazati postojanje drugog ugovora. DORH je očigledno povjerovao iskazu Hasićevih (zastupao ih je splitski odvjetnik Davor Radić), koji tvrde da je ''maksimirski klub njihovo dijete odbacio, a onda da bi prikrio svoju lošu procjenu, policiji prijavio Ajdinov nestanak''.

- Dinamo se odrekao Ajdina, jer nismo željeli potpisati ugovor s menedžerima bliskim Zdravku Mamiću – kazuje Sazbera Hasić, majka ''spornog'' igrača.

Cijela je priča oko Hasića pomalo čudna. Dečko je za drugu momčad Dinama odigrao pet utakmica (najčešće na poziciji desnog krila) i postigao jedan pogodak. Već u kadetskom uzrastu karijeru ovog BiH reprezentativca (U19) menedžeri su (barem verbalno) usmjeravali prema Barceloni, Real Madridu, Borussiji (D), Evertonu, Salzburgu... 

No, nakon ''bijega'' iz Maksimira (u listopadu prošle godine) pojavila se vijest kako će Hasić postati igračem turskog Bešiktaša. Međutim do danas dečko nije potpisao ugovor (u međuvremenu su mediji i Fenerbahče istaknuli kao klub, koji je zainteresiran za Hasića). Navodno će to učiniti kada postane – punoljetan!?

Odlukom DORH-a obitelj Hasić riješila se Dinamovih ''okova'' i mogućeg kaznenog progona. Ali, nejasan je nastavak fabule oko Ajdina. Od medijskih napisa o velikom talentu i slatkorječivih menedžerskih priča, danas je ostalo tek činjenično stanje: Ajdin Hasić trenutačno nema kluba i izgubio je godinu dana natjecateljskog nogometa u formativnoj fazi svoje karijere!

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 16:46