StoryEditor
Domaći nogometčemu tajnovitost

Direktor zaprešićkog Intera komentirao ‘slučaj korona‘: Niti jedan igrač ne mora u samoizolaciju i može normalno nastaviti s treniranjem

Piše Kazimir Guberina/SN
14. srpnja 2020. - 23:05
Direktor intera potvrdio je da među igračima nema zaraženihRonald Goršić/Hanza media

Kako jedna nevolja nikada ne dolazi sama, potvrđuje zlokobna sudbina i sadašnjost Intera. Nakon što su se porazom od Rijeke Zaprešićani službeno oprostili od elitnog razreda hrvatskog nogometa "na vrata nekadašnjeg Diva iz predgrađa pokucao je i korona virus. Poslije spomenutog prvenstvenog dvoboja s Riječanima, otkriveno je da je jedna osoba iz zaprešićkog kluba zaražena virusom Covid-19., pišu Sportske novosti

Igrački kadar Intera ostao je srećom neokrznut, stoga ne bi trebalo doći u pitanje odigravanje preostale dvije prvenstvene utakmice u kojima bi Inter već u petak trebao gostovati u Koprivnici kod Slaven Belupa, a potom u Zaprešiću u posljednjim prvoligaškom okršaju, barem za neko vrijeme, ugostiti Hajduk. 

U skladu s uputama epidemiološke službe kontakti povećanog rizika stavljeni su u samoizolaciju, dok će se na kontaktima niskog rizika provesti pojačani nadzor u sljedećem periodu. U klubu nisu željeli otkriti identitet zaražene osobe, što u konačnici ne treba previše čuditi, jer je korona-virus samo "šal na tortu" briga, muka i problema kroz koje je zaprešićki klub prolazio u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Poslije HD-a Intrer je još jedna hrvatski klub u kojem se pojavio slučaj zaraze Covidom-19. Drugoligaš iz Sigeta bio je prvi klub koji je službeno objavio vijest o zaraženoj osobiti u klubu, zaražen je bio igrač koji je nastupio u prijateljskoj utakmici Hrvatskog dragovoljca i Kustošije.

- Sve radnje koje se poduzimaju rade se prema uputama epidemiološke službe. Riječ je o vanjskom kontaktu jednog od članova našeg kluba, ali to nema nikakve veze s prvom momčadi i trenerom Ivkovićem. Treninzi se obavljaju normalno pod povećanim epidemiološkim mjerama opreza, s obzirom na novonastalu situaciju. A niti jedan igrač Intera ne mora u samoizolaciju i može normalno nastaviti s treniranjem i igranjem preostale dvije prvenstvene utakmice - istaknuo je direktor Intera Branko Laljak.

Oglasio se i HNS

Na temu "korona u Interu" Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem. Kažu u njemu da je o slučaju odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju.

- Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.

Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovu zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju - među takvima nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u sljedećem razdoblju. Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 21:14