StoryEditorOCM

Dio publike na Poljudu bio je uvjeren da simulira, izviždali bivšeg vratara Hajduka. Mora na operaciju, dugo će izbivati

Piše Sport SD
23. rujna 2024. - 13:01

Subotnja večer u 7. kolu HNL-a bila je sretna za hajdukovce koji su slavili pobjedu protiv Gorice od 4:1, a koju je značajnijom učinila i ranija pobjeda Slaven Belupa protiv Dinama istim rezultatom. Hajduk je tako i dalje ostao u vrhu s Rijekom i trenutno su četiri boda ispred Dinama.

Hajduk se u susretu protiv Gorice uspio vratiti nakon ranog vodstva gostiju i to dosta brzo, a izjednačenju je prethodila i jedna neugodna situacija. Naime, Gorica je povela u 5. minuti, a Hajduk je tražio brzo izjednačenje. Nizale su se brzo akcije, a jedan obećavajući napad bio je i u 7. minuti kad je došlo i do nesretne situacije za vratara gostiju Božidara Radoševića

Nekadašnji vratar Hajduka ostao je ležati u šesnaestercu nakon sudara u duelu s Anthonyjem Kalikom. Pokušao je nastaviti igru, ali vidjelo se brzo da ipak neće moći pa ga je u 10. minuti zamijenio Karlo Žiger koji je samo minutu kasnije primio gol za izjednačenje Hajduka. 

Radošević je izašao ranije s terena uz pomoć kapetana Marija Maloče i Marka Livaje, a prije izlaska držao se za koljeno. Prema prvim vijestima iza utakmice sumnjalo se da je riječ o istegnuću medijalnog ligamenta koljena, o čemu je govorio i trener Rajko Vidović na konferenciji za medije, ali situacija je dosta teža.

Nakon odrađenih detaljnih pregleda dijagnosticirano je Radoševiću puknuće prednjeg križnog ligamenta, a to znači da ga čeka operacija i dugi proces rehabilitacije te je upitno hoće li se ponovno vratiti na teren. 

Radošević je karijeru započeo u Hajduku gdje je i prošao omladinsku školu, a odradio je i nekoliko posudbi s Poljuda te je bio dio momčadi ‘bijelih‘ koja je igrala u skupini Europske lige. Branio je još za Budućnost, Solin, Istru, Šibenik, Inter Zaprešić, Koper, Balmazújváros, Debrecen, Persepolis te Varaždin i sad Goricu.

image

Božidar Radošević

Tom Dubravec/Cropix
image

Božidar Radošević
 

Damir Krajač/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 13:02