StoryEditor
Domaći nogometPREMA NESLUŽBENIM INFORMACIJAMA

Dio huligana koji su izazvali prekid državljani su BiH i Srbije

19. lipnja 2016. - 10:04
hul00

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili sinoć kasno, dio huligana koji su izazvali petominutni prekid utakmice Hrvatska – Češka u Saint  Etienneu, nisu hrvatski državljani već državljani Srbije i BiH.

Naravno, informacija nije u potpunosti provjerena, no izvor je više nego pouzdan, barem je bio do sada. Informacija je došla iz TV krugova, nekih europskih TV postaja koje se bave prijenosom sportskih programa.

Taj dio huligana, koji prema ovoj informaciji nisu iz Hrvatske, niti su državljani RH, uhićeni su i nalaze se u zatvoru u Francuskoj i nad njima se provodi kriminalistička obrada.

“Bengalski” prekid

Prema neslužbenoj priči neki od ovih prijestupnika, odnosno nogometnih huligana uspjeli su nabaviti dresove hrvatske nogometne reprezentacije, te su tako u kockicama izazvali “bengalski” prekid utakmice, koji hrvatsku nogometnu reprezentaciju na koncu može koštati nastupa na Euru ili nastupa u nekim od predstojećih kvalifikacija. Dok je jedan dio huligana bio u kockicama, drugi je dio bio obučen u civilnu odjeću. 

Da bi se zaista moglo raditi o “uvoznim” huliganima daje naslutiti i reakcija hrvatskih navijača, koji su se u jednom trenutku, nakon bacanja baklji fizički sukobili sa izazivačima nereda.

Ta 85. minuta, koja bi se mogla u konačnici pokazati kao kobna za hrvatsku reprezentaciju nikoga u Hrvatskoj nije ostavila ravnodušnim, sumnjajući da su naši navijači osramotili kockice koje naši nogometaši s ponosom nose.
No, ako se zaista pokaže da su “uvozni” huligani izazvali prekid postavlja se jednostavno pitanje, za koga i za čije su novce oni to uradili, odnosno tko ih je stimulirao da izazovu prekid. 

“Uvozni” huligani

Zasigurno bi svima u Hrvatskoj bilo puno lakše ako se pokaže da su nered izazvali “uvozni” huligani, a na taj bi se način i poništila osuda prema Torcidi prema kojoj sada svi upiru prstom.

Naravno, postavlja se pitanje i tko je bengalke unio na stadion, no prema izvještajima sportskih novinara koji izvještavaju sa Eura, kontrole na ulazima su vrlo površne i traljave, pa zaista ne bi čudilo kada bi se na stadione moglo unijeti i nešto puno gore od bengalki ili topovskih udara.

item - id = 316551
related id = 0 -> 319635
related id = 1 -> 319554
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 08:36