StoryEditorOCM
Domaći nogomettraže desnog beka

Dinamu propao još jedan transfer, iz Maksimira poručili da su tražili previše, hoće li bivši hajdukovac biti jeftiniji?

Piše Davorin Olivari/SN
4. veljače 2024. - 09:05

Desni bek je pozicija u momčadi maksimirskog kluba koja je nakon ozljede Sadegha Moharramija postala prioritet. I modri su krenuli na posao, ispipavali su tržište, pa su se odlučili za dečka iz Obale Bjelokosti, 25-godišnji Koffi Kouao je trebao biti taj. Međutim, nije prošao liječnički pregled - pišu Sportske novosti.

Hitno se krenulo na druge opcije, u eteru su se pojavila imena Frana Tudora iz poljskog Rakowa i Jusufa Gazibegovića, reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji igra u Sturmu iz Graza. Ovaj drugi, dakle Gazibegović, bio je i prije želja Modrih, zapravo, bio je prva opcija za poziciju desnog beka. Međutim, plavom klubu se nije dopala njegova cijena, pa su onda samo zbog toga odustali.

Međutim, kad su vidjeli da je Kouao ima problema s koljenom i ne zadovoljava visoke liječničke kriterije za potpis ugovora, opet su se prebacili na “prvu ljubav”, Jusufa Gazibegovića. Valjda po onoj “prva ljubav zaborava nema”. Ima ljubavi i s druge strane, budući da je Gazibegović želio doći u Dinamo.

Ali između obostrane ljubavi ubacio se treći, kojeg ne zanimaju emocije, nikakvo koketiranje između Dinama i Gazibegović. Njegov klub Sturm jasno je, naime, poručio Modrima ono poznato “show me the money”. Maksimirski izvori su nam jučer poslijepodne javili da od transfera Gazibegovića neće biti ništa jer Austrijanci previše traže. Nisu nam rekli koliko previše, ali dosta je kazati - previše.

Naravno, vidite kako se sve brzo mijenja u tim prijelaznim rokovima, uostalom, sjetite se samo slučaja Ljubičića, pa se nikad ne može kazati nikad, pa niti za Gazibegovića. Ali ipak, sad od onih koji su se probili u eter ostaje samo Fran Tudor, koji se jučer iz Turske, gdje se pripremao Rakow, vratio u Poljsku.

Hoće li Tudor biti jeftiniji od Jusufa? Tko će na kraju postati novi desni bek Modrih? Ima jedan supertalentirani Noa Mikić (17), ali u plavom klubu drže da je za njega ipak prerano. Makar, ponekad ne razumijemo takva razmišljanja. Ako je tako dobar i talentiran, zašto ne? Uostalom, vidjeli smo ga razigranog na rovinjskim pripremama. Nitko ga nije uspio pretrčati i predriblati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:40