Dinamu i Interu odobrena zamjena domaćinstva, iako ista nije zatražena na vrijeme! Razlog ovakve odluke Povjerenika za natjecanje nije poznat

Piše PSD

Temeljem zamolbe koju je 13. kolovoza 2019. godine GNK Dinamo podnio, a NK Inter Zaprešić podržao putem pismene potvrde, spomenuti klubovi zamijenit će domaćinstva na način da će se njihove utakmice u sklopu 5. i 14. kola HT Prve lige za natjecateljsku sezonu 2019/20. odigrati po sljedećem rasporedu:

- utakmica između NK Inter-Zaprešić i GNK Dinamo u 5. kolu odigrat će se na ŠRC Zaprešić u petak, 16. kolovoza 2019. godine, s početkom u 20:00 sati

- utakmica između GNK Dinamo i NK Inter-Zaprešić u 14. kolu odigrat će se u Zagrebu na stadionu Maksimir

U službenom objašnjenju stoji kako je zamolba podnesena zbog potrebe za sanacijom travnjaka na stadionu Maksimir kako bi bio u prikladnom stanju za predstojeću utakmicu doigravanja za Ligu prvaka, koja će biti odigrana 21. kolovoza 2019. godine, a sve temeljem Članka 4. Propozicija natjecanja.

Stavka navedenog članka koja se odnosi na zamjenu domaćinstva, a na koju nam je ukazao čitatelj, glasi:

"Klub domaćin koji zbog opravdanih razloga ne može odigrati utakmicu na svom igralištu, dužan je najkasnije četrnaest (14) dana prije navedene utakmice prijaviti grad i licencirani stadion gdje će biti domaćin utakmice ili u dogovoru s protivničkim klubom obaviti zamjenu domaćinstva ukoliko je moguće s obzirom na raspored odigravanja utakmica."

Dakle, iz članka proizlazi da je GNK Dinamo zamjenu domaćinstva morao zatražiti 14 dana prije utakmice, dok je to napravio samo tri dana prije.

U Članku 4. također se navodi da "u iznimnim slučajevima (elementarne nepogode, vremenskih nepogoda i slično), Povjerenik za natjecanje može skratiti rok iz stavka 4. i 6. ovog članka na dva (2) dana prije odigravanja utakmice ili izvršiti zamjenu domaćinstva za pojedinu utakmicu", stoga je moguće da je Maksimir zaista zadesila neka nepogoda ili da pod "slično" spada i sanacija travnjaka.

Razlog zbog kojeg je Dinamu zamolba odobrena još nije poznat te se nadamo skorom objašnjenju od strane povjerenika za najecanje HT Prve lige Josipa Breznog.

#GNK DINAMO#INTER ZAPREšIć#JOSIP BREZNI#HT PRVA HNL