StoryEditor
Domaći nogometutorak, 21 sat

Dinamovci odletjeli put Manchestera, u kadru su i bivši 'izopćenici': 'Nikada me nije impresionirala ona olimpijska uzrečica: važno je sudjelovati. Smisao svake igre je pobjeda'

30. rujna 2019. - 16:29

Nogometaši Dinama charter letom su se zaputili prema Manchesteru. No, već u odlasku kasnili su dva sata. Umjesto u 10.30 zrakoplov je poletio dva sata kasnije.

Namjernici u zračnoj luci Franjo Tuđman, Dinamovu su ekspediciju ispratili sažaljivim pogledima.

- Igraju u utorak sa Cityjem. Vjerojatno buju fasovali – procjenili su šanse Dinamove momčadi na Etihadu, u utorak navečer.

Trener Nenad Bjelica nastojao je zaštiti momčad od navijačkog defetizma. Iako Dinamo gostuje na travnjaku prvaka Engleske, Bjelica nije nimalo promijenio retoriku:

- Igramo s jednom od najboljih svjetskih momčadi, ali naša razmišljanja nisu nimalo drugačija. Manchester City je na Etihadu favorit i protiv jačih suparnika od Dinama, ali mi ćemo nastojati odigrati svoju najbolju utakmicu, kao i protiv Atalante. Idemo uživati u nogometu i pokušati pobijediti renomiranog protivnika. Mene osobno nikada nije impresionirala ona olimpijska uzrečica: važno je sudjelovati. Smisao svake igre je pobjeda – kazuje Bjelica.

Trenera Dinama nije ''izula iz cipela'' niti informacija o pustim milijunima, koji ilustriraju vrijednost Cityjeve momčadi.

- Novac je u nogometu bitan, ali nije presudan. Da je novac najbitniji onda bi neku klubovi svake godine osvajali Ligu prvaka. Mi ćemo na Etihadu sigurno igrati sa srcem i dati sve od sebe. Pa, još ako nas sreća posluži...

Hoće li Dinamo igrati ponovno u sustavu 3-5-2, načinom na koji je u Maksimiru ''demolirao'' talijansku Atalantu?

- Ne mogu odavati taktiku koju smo pripremili za susret u Manchesteru. Mislim općenito da mediji preveliku važnost daju formacijama i sustavima igre. U nogometu je puno važnije srce. Ono dobiva utakmicu.

Je li posljednja linija Cityjeve momčadi potencijalna Dinamova šansa? Ozlijeđeni su stoperi Jones i Laporte, tako da će pozicije ispred vratara Edersona držati Otamendi i Fernandinho.

- Svi u nogometnom svijetu znaju koliko je City moćan u ofenzivnom dijelu igre. To potvrđuje i efikasnost u Premierligi (27 golova u 7 utakmica), no činjenica je da im ne igraju dvojica standardnih stopera i da većina suparnika u tom detalju traži svoju prigodu za iznenađenjem.

Nakon jednotjednog izopćenja (poslije poraza od Varaždina – 0:1), u konkurenciju za momčad vraćeni su ponovno Izet Hajrović i Amer Gojak.

- Na put ide 23 igrača. Svi su spremni. Hajrović i Gojak su bili izvan sastava određeno vrijeme kako bi shvatili neke stvari, promijenili način razmišljanja i ponovno predstavljali važne karike u momčadi.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 11:57