StoryEditorOCM
Domaći nogometimali su i pomoć...

Dinamo u novu ulazi s jednim problemom manje, ovog igrača pomno su pratili mnogi, ali transfer su dogovorili ‘modri‘

Piše Sport SD
31. prosinca 2023. - 19:58

Dinamo je riješio problem lijevog beka i istovremeno poslao malu ‘novogodišnju čestitku‘ HNL konkurenciji. Kako doznaju Sportske novosti, dogovoren je transfer Japanca Takuye Ogiware, koji bi uskoro trebao doći u Maksimir i pridružiti se prvoj momčadi. Dinamo će Ogiwaru dovesti na posudbu do kraja sezone i to će platiti oko 200.000 eura uz opciju otkupa njegova ugovora na ljeto za pola milijuna eura.

24-godišnji lijevi bek igra za Urawa Red Diamondse, pobjednika azijske Lige prvaka, kluba protiv kojega je baš prošli tjedan naš Mateo Kovačić zabio gol za City u polufinalu Svjetskoga klupskog kontinenta. Japanac je u toj utakmici ušao u 57. minuti.

Takuya Ogiwara ove je sezone nastupio u 51 utakmici, postigao je jedan gol i upisao četiri asistencije. Japanski branič navodno je već izjavio da je zahvalan klubu na svemu, no da želi prihvatiti neki izazov u inozemstvu.

image
Jose Breton/Nurphoto Via Afp

Nekolicina europskih klubova pomno je pratila Ogiwaru, međutim on je odabrao "prestižnu hrvatsku momčad" koja je ovog ljeta iz Sappora na posudbu dovela veznjaka Takura Kaneka. Kaneko, koji je u početku imao malo prilika za igru, sada je postao neizostavan igrač."

Navodno je upravo Kaneko imao ključnu ulogu u ovom transferu. On je uvjerio Ogiwaru kako mu je Dinamo savršena destinacija za početak njegovog europskog nogometnog puta.

Pozicija lijevog beka nije definirana u japanskoj reprezentaciji te se Ogiwara nada da će preko Hrvatske izboriti nastup na SP-u u Sjevernoj i Srednjoj Americi 2026.

Rođen je 23. studenog 1999., ima 24 godine i dolazi iz grada Kawagoe, prefektura Saitama. Prošao je sve mlade selekcije japanske reprezentacije, a za seniore još nije upisao debi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:52