StoryEditorOCM
Domaći nogometšuška se

Dinamo nakon Pjace Rijeci uzima i Pašalića? Na pomolu je veliki posao između Maksimira i Rujevice, evo detalja

Piše Davorin Olivari/SN
15. srpnja 2024. - 15:47

Brzo sve to prolazi. Modri u srijedu završavaju pripreme u Austriji. Tog dana će Dinamo odigrati pripremnu utakmicu protiv ukrajinskog Krivbasa, momčad će se nakon tog sraza vratiti u Zagreb. Taj će se dvoboj igrati 2 x 60 minuta kako bi svi igrači dobili što više minuta - pišu Sportske novosti.

Novi stoper, Marokanac Samy Mmaee (27), nalazi se u Zagrebu, u ponedjeljak je u popodnevnim satima odradio magnetsku rezonancu. Prvobitni plan trenera Sergeja Jakirovića bio je da se Marokanac u utorak priključi momčadi u Austriji, tako odmah upozna svoje suigrače, pa do završetka priprema odradi dva-tri treninga s novom momčadi. Ipak, taj plan se promijenio, Mmaee će ostati u Zagrebu...

Novo pojačanje hrvatskog prvaka već bi u utorak trebalo odraditi prvi trening u Maksimiru. Mmaee će trenirati pod paskom Stipe Marine, s kojim još svakodnevno rade Luka Stojković i Sadegh Moharrami. Stojković je u ponedjeljak prvi put potrčao nakon ozljede zadnje lože, situacija s njim iz dana u dan izgleda sve bolje, kao i s Moharramijem, čiji bi povratak na teren mogao biti brži od svih prognoza.

Po povratku u Zagreb, Sergej Jakirović će svojim dečkima dati dva slobodna dana, momčad će se opet okupiti u subotu. Tog dana će se treningu priključiti i Samy Mmaee.

image

Sergej Jakirović

Damir Krajač/Cropix

U Bad Radkersburg u ponedjeljak je stigao i Mauro Perković, koji je dobio dva slobodna dana kako bi prisustvovao na bratovom vjenčanju. Vijesti iz Zagreba kažu da u Maksimiru, pak, svakodnevno trenira i grupa TNT (treniraju, ne igraju, treniraju), grupa u kojoj se nalaze Emreli, Štefulj, Brkljača, Jurić, Rukavina i ozlijeđeni Bočkaj.

Kad se radi o Mahiru Emreliju, doznajemo da on praktički ima sve dogovoreno s Qarabagom, ali azerbajdžanski reprezentativac je i dalje u Dinamu. Taj su transfer pokušali pokvariti čelnici drugog azerbajdžanskog prvoligaša, Sabaha iz Bakua, ali Emreli je dijete Qarabaga, pa bi taj klub trebao biti njegova nova destinacija. Ipak, neki izvori tvrde da Emreli ima i jednu ponudu iz Alžira. Sljedećih dana saznat ćemo zasigurno nešto više...

Pisali smo već o tome da će Gabriel Rukavina otići prema Rujevici, kod Željka Sopića u Rijeku. Nama je, pak, u intervjuu Rijekin prvi čovjek Damir Mišković kazao:

- Ako ima slobodne papire, onda će doći, ako nema, onda neće.

image

Gabriel Rukavina

Damir Krajač/Cropix

Jakirović ga nije poveo na pripreme u Austriju, bio je to jasan pokazatelj kako na njega ne računa ozbiljno. Po saznanjima u ponedjeljak, Rukavina će karijeru sigurno nastaviti u Rijeci. Sportski direktori Marko Marić i Darko Raić-Sudar dogovaraju se o parametrima tog transfera.

Naravno, odmah se rasplamsala priča da bi nakon tog transfera Rukavine na Rujevicu možda moglo doći do dogovora između Dinama i Rijeke oko mogućeg transfera Marca Pašalića u Dinamo. Saznajemo da bi zagrebački klub, uz dogovor oko Rukavine, mogao Rijeci za Pašalića ponuditi 3 plus 1 milijun eura...

No, nećemo špekulirati, pričekajmo, možda se sve realizira na samom kraju ljetnog mercata. Rukavina će najvjerojatnije raskinuti s Modrima i na Rujevicu otići kao besplatan igrač, a Zagrepčani bi u tom slučaju zadržali pravo na 50 posto odštete od sljedećeg transfera mladog igrača. Po istom principu otišao je prošlog ljeta i Niko Janković.

U prijepodnevnim razgovorima u Austriji saznali smo da je Sergej Jakirović ovog ljeta imao zanimljive ponude iz Saudijske Arabije, jedna je bila na razini službene, ali nedovoljno dobra da bi zbog nje ostavio Dinamo i šansu da vodi momčad u Ligi prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. kolovoz 2024 12:48