StoryEditorOCM
Domaći nogometprva u maksimiru

Dinamo kreće u lov na Ligu prvaka, ali i veliko bogatstvo, u utakmicu ulaze kao favoriti

Piše SN
20. kolovoza 2024. - 06:57

Dinamo će danas od 21 sat na Maksimiru ugostiti Qarabag u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka. Modri su bili nositelj u play-offu i u susret ulaze kao favoriti, no ulog je ogroman i Dinamo mora biti oprezan jer se bori za najmanje 34 milijuna eura koliko bi dobio samo plasmanom u najelitnije europsko natjecanje - pišu Sportske novosti.

Qarabag je prošle sezone daleko dogurao u Europskoj ligi i imao neke zapažene rezultate. Ispali su u osmini finala i to od Bayer Leverkusena koji je kasnije stigao do finala. U prvoj utakmici na svojem su terenu vodili 2:0, a Leverkusen je do izjednačenja stigao u 92. minuti. Azerbajdžanski sastav je vodio i u uzvratu, također s 2:0 sve do 72 minute, no onda su sve prosuli i izgubili s 3:2 u nadoknadi.

Ove sezone su sa 7:0 pobijedili Lincoln Red Imps, a onda u trećem pretkolu naletjeli na Ludogorec koji su uspjeli proći nakon velike drame. Na svom terenu su u prvoj utakmici izgubili s 2:1, a onda su u uzvratu slavili s 3:2 u regularnom dijelu i izborili produžetke u kojima su zasjali i zabili četiri gola te slavili sa 7:2 i izborili okršaj s Dinamom.

image
Goran Mehkek/Cropix

Ulog je 34 milijuna eura

Dinamo je već osigurao 4.29 milijuna eura za play-off Lige prvaka, a ako preskoči Qarabag od UEFA-e će dobiti još 18.6 milijuna. Klupski ranking, desetogodišnji koeficijent i udio od marketinga bi Modrima donijeli još 10 milijuna eura, a sami plasman u Ligu prvaka nosi barem još milijun eura što bi blagajnu na Maksimiru napunilo do vrha.

Osim početnih osvojenih 34 milijuna eura, svaki bod u Ligi prvaka Dinamu bi donio dodatnih 700.000 eura. Jedina prepreka ovom bogatstvu je Qarabag. Modri su favoriti i to žele pokazati već večeras pred svojim navijačima. Susret s Maksimira možete gledati od 21 sat na kanalu Arena Sport 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 02:32