StoryEditorOCM
Domaći nogometprijelazni rok

Dario Šimić dovodi napadača iz Hokkaido Consadole Sappora, Dinamo ga otkupljuje nakon godinu dana ako zadovolji

Piše Davorin Olivari/SN
13. srpnja 2023. - 18:51

Transfer je praktički riješen i Takuro Kaneko (25), japanski nogometaš, za tjedan dana dolazi u Zagreb. Takva informacija sletjela je iz izvora bliskih maksimirskom klubu. Tako će modri klub u svoju svlačionicu dovesti još jedno novo lice nakon dolaska Francuza Maximea Bernauera.

Vijest naravno nije iznenađenje, jer se pojavila još za vrijeme Dinamovih priprema u Sloveniji. Već tada su nam klupski izvori tvrdili da je Kaneko vrlo blizu plavom domu, a čuli smo i financijske parametre posla.

Dakle, tada nam je kazano da će Japanac stići u Dinamo na jednogodišnju posudbu za koju će modri klub platiti 400 tisuća eura, s mogućnošću otkupa ugovora za 1,3 milijuna eura. Koliko smo uspjeli saznati, ta cijena je ostala ista...

Kanekov klub Hokkaido Consadole Sapporo prihvatio je ponudu, igrač je odmah bio ‘za‘, tako da i nije bilo problema kad se radi o transferu. Ipak, za vrijeme boravka na Brdu kod Kranja, iz Dinama nisu željeli potvrditi dolazak Japanca iz jasnog razloga.

Mnogo se u medijima tehniciralo s dolaskom raznih igrača u Maksimir, pojavljivala su se razna imena i u stranim medijima, prenosili su domaći, pa zagrebački klub iz svega nije htio raditi cirkus. Ali Dario Šimić, koji je radio taj posao, čvrsto je držao uzde tog transfernog biznisa i pregovarao, i na kraju je eto, sve uspješno dovršeno. Naravno, uvijek možemo ostaviti mali upitnik, jer znamo da nikad nije gotovo dok stvarno nije gotovo, bit će ‘the end‘ kad Takuru sleti u Zagreb i uspješno obavi liječnički pregled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:58