StoryEditorOCM

Dalićeva odluka uzburkala duhove, pozvao krilnog napadača koji četiri i pol mjeseca nije zabio ni asistirao

Piše Frane Vulas
18. ožujka 2024. - 21:27

Odluka izbornika Zlatka Dalića oko aktiviranja reprezentativnog pretpoziva za nogometaša Rijeke Marca Pašalića izaziva dosta polemika.

Nakon ozljeda Josipa Šutala i Martina Baturine koji su s inicijalnog popisa otpali za međunarodni prijateljski turnir ACUD Cup u Egiptu, Dalić je aktivirao pretpozive Duji Ćaleti-Caru i Pašaliću. Međutim, dok poziv stoperu Lyona na posudbi iz Southamptona Ćaleti-Caru nije uzburkao duhove, pozivanje stopera Pašalića malo je drugačija priča. Na temelju isključivo klupske forme zadnjih mjeseci, i pretpoziv Pašaliću je bio na temelju stare slave, a poziv pogotovo.

Za razliku od prvog dijela sezone kada je Marco Pašalić bio jedan od najboljih igrača Rijeke i zasluženo je dobio Dalićev poziv u reprezentaciju za koju je debitirao u kvalifikacijskom susretu protiv Latvije, pa potom ušao s klupe i u ogledu s Armenijom, od tada se Pašalić poprilično ‘ugasio‘.

Posljednji gol ili asistenciju za Rijeku u SuperSport HNL-u ovaj krilni napadač upisao je još krajem listopada. Četiri i pol mjeseca je bez gola i asistencije u hrvatskom prvenstvu. Naravno, u tom periodu je bila i prvenstvena stanka u trajanju malo dužem od mjesec dana. Imao je Pašalić fantastičan ulazak u sezonu u SuperSport HNL-u i kvalifikacijama Konferencijske lige. U domaćem prvenstvu i Europi u ludom kolovozu zabio je za Rijeku čak šest pogodaka i upisao dvije asistencije. No, u idućih šest mjeseci zabio je samo jednom, a nijednom nije asistirao. Pretanko je to za reprezentaciju.

Uostalom, i u svojoj Rijeci je u nekim susretima mijenjan na poluvremenu, pa čak i ranije (u oba slučaja radilo se o igranju po teškom terenu u Velikoj Gorici), nije bio starter u derbiju s Dinamom. Ukratko, daleko je od forme s početka sezone. Naravno, nije sve ni u golovima i asistencijama, ali Pašalić nije ni sjena samog sebe s početka sezone. Očito ga i Dalić na ovom turniru želi pokušati vratiti u život. Zato i služe ovakvi turniri.

Hrvatska u subotu u polufinalu turnira u Egiptu igra protiv Tunisa. U drugom polufinalu sastat će se  Egipat i Novi Zeland.

image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:01