StoryEditorOCM

Dalić zatvorio vrata treninga, novinar ipak otkrio ključne informacije, priprema se tektonska promjena za Albaniju

Piše Dražen Antolić/SN
18. lipnja 2024. - 13:19

Hrvatska nogometna reprezentacija je današnji trening održala iza zatvorenih vrata, a policija je sprječavala ulazak bilo kome. Na teren nije mogao ni novinar Sportskih novosti Dražen Antolić koji je ipak saznao važne informacije iz tabora Vatrenih.

Ozljeda Nikole Vlašića, instaliranje Brune Petkovića u vrh napada te veliko iznenađenje u obrani, to su stvari koje je Antolić otkrio u svojem video javljanju:

Izbornik Zlatko Dalić još jednom ima priliku raditi na taktici i pripremiti igru za Albaniju. To će nam biti ključna utakmica nakon koje, ako Hrvatska kojom nesrećom izgubi, nema više popravnog pa je potrebno osvojiti barem jedan bod, a naravno da je cilj pobjeda.

Što se tiče momčadi, dobre su vijesti da se raspoloženje malo popravilo što se vidjelo i na početku treninga jer je bilo puno više smijeha i pozitivnih vibracija. S druge strane, ima i jedna loša vijest, a to je ozljeda Nikole Vlašića koji je otpao za Europsko prvenstvo. To čak i nije veliko iznenađenje jer se očito Vlašić preforsirao i malo požurio te mu se vratila ozljeda tako da se vraća kući i neće igrati za Hrvatsku ovdje u Njemačkoj.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix

Ono što sve najviše zanima je sastav. Evidentno je da će biti promjena, a imamo potvrdu da će Bruno Petković igrati na poziciji napadača što znači da iz momčadi ispada Ante Budimir.

To je odluka stručnog stožera, a je li dobra ili nije pokazat će se na utakmici. Budimir je igrač koji ima mali kredit kod Dalića i njegovih pomoćnika, a na kraju krajeva vidi se to po tome da je ispao iz momčadi odmah nakon prve utakmice u kojoj nije zabio gol.

Doduše, možda je to bilo i prije predviđeno s obzirom na to da je izbornik u najavi govorio kako neće biti isti sastav za Španjolsku i za Albaniju.

Od ostalih promjena postoje najave da će u prvom sastavu biti Josip Juranović i Ivan Perišić koji bi igrao na poziciji lijevog beka. Na zatvorenom treningu se na tome radi, da se vidi što je najbolje. Ako je to tako, onda bi sastav bio Livaković na vratima, u obrani Juranović, Šutalo, Gvardiol koji se na vraća na poziciju stopera te Perišić kao lijevi bek, u veznom redu Brozović, Kovačić i Modrić te naprijed Majer, Petković i Kramarić. No, sve to treba uzeti s malom zadrškom jer je utakmica sutra u 15 sati i Dalić će sigurno o svemu još jednom promisliti.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 13:20