StoryEditorOCM
Domaći nogometriječ izbornika

Dalić otkrio koji igrač je otpao, spomenuo i novi plan za Perišića: ‘Otvara nam još jednu opciju...‘

Piše SPORT SD
7. listopada 2024. - 12:45

Slijede Hrvatskoj izazovi Lige nacija. Okupila se reprezentacija u Zagrebu. U subotu je susret protiv Škotske na Maksimiru, dok u utorak Vatreni gostuju u Poljskoj.

Hrvatska je u prva dva susreta ostvarila poraz (protiv Portugala, 2:1) i pobjedu (protiv Poljske, 1:0). Susrete je na konferenciji za medije najavio i Zlatko Dalić

- Danas je točno sedam godina otkad sam preuzeo reprezentaciju. Nisam očekivao da će to toliko dugo trajati. Ni ja, a niti vi da ćemo u sedam godina osvojiti tri medalje. Mene veseli da nakon sedam godina imam puno motiva i veselja biti s reprezentacijom - započeo je Dalić. 

image
Damir Krajac/Cropix

Otkrio je i tko je otpao s popisa, te kakve planove u reprezentaciji ima za Perišića, koji se nedavno ozlijedio igrajući za PSV.

- Čeka nas Škotska, dobra je stvar da imamo dva treninga više od uobičajenog. Protivnik je zadnji u našoj skupini, ali ne smijemo se opustiti i to olako shvatiti. Portugal ih je jedva porazio, a ni naša povijest s tom Škotskom nije najbolja. S popisa otpada Pongračić. Mateo Kovačić neće doći na okupljanje zbog privatnih stvari, nadam se da će ih što prije riješiti i da će sve biti OK. Perišić je imao nezgodnu ozljedu prije par dana, ali nije toliko teško, očekujem ga na treningu danas ili sutra. Šutalo se ozlijedio jučer pred kraj utakmice, još ne znamo što je točno u pitanju. Danas će doći i napravit ćemo preglede, radi se o mišiću.

image

Marin Pongračić
 

Damir Krajac/Cropix

Perišić?

- Igrao je na poziciji desnog krila dvije utakmice. Trebalo mu je da nađe klub. Očekujem da će biti OK nakon nedavne ozljede. Veseli me da u klubu igra desno, to nam otvara još jednu opciju za rješenje na desnoj strani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 12:54