StoryEditorOCM
Domaći nogometriječ izbornika

Dalić otkrio koja je bila taktika za Talijane, evo što je rekao za nizozemskog suca i nadoknadu od osam minuta

Piše Frane Vulas
24. lipnja 2024. - 23:54

Nakon susreta izbornik Hrvatske Zlatko Dalić se na konferenciji za medije upalio na pitanje o čak osam minuta sudačke nadoknade. Makar je ostala još teorija, govorio je kao da je već Hrvatska ispala s turnira i na sebe je preuzeo svu krivicu za eliminaciju koja još nije i matematička, ali ostale su još samo teoretske šanse.

- Čestitam igračima na dobroj utakmici, velikom htijenju, želji. Bili su dobri. Bio nam je plan da prvom dijelu kontrolom igre ne dopustimo protivniku šanse. To smo uspjeli. U drugom dijelu smo riskirali. To nam se brzo isplatilo. Htjeli smo kontrolom utakmice dobiti prednost. Nažalost kažnjeni smo u 98. minuti – kazao je Dalić.

Što kažete na čak osam minuta nadoknade i kriterij suca, to je na koncu utjecalo na konačan rezultat?

- Utjecao je sigurno na rezultat. Ne znam gdje je uopće sudac našao tih osam minuta nadoknade. Govorio sam o tome kako se ponaša UEFA. FIFA, već pet godina, ali ne nitko nije slušao, ispadam smiješan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim govorim u vjetar. Ne može biti osam minuta nadoknade. Koji su to fauli, prekidi bili da je osam minuta nadoknade – zapitao je Dalić.

- Ali neću tražiti alibi u sucu. Imali smo sve u svojim rukama protiv Albanije, pa i sada. Imali smo dva penala, promašili smo ih. Ali mi je žao i boli me što nas nitko ne poštuje. Igrali smo u 3 sata, je li igrala Italija, Francuska, Njemačka... u tom terminu. Igramo mi. Hvala igračima. Nije ovo bio naš turnir. Opet su se pokazali i navijači, sto tisuća Hrvata je došlo u Njemačku. Hvala im na tome. Ponosni smo. Ovo što nismo prošli dalje tražit ću uzroke u nama. Ne možeš primiti gol u 98. minuti, moraš ako treba tada i leći na loptu. Pobjede i porazi su sastavni dio igre – rekao je Dalić.

Zamjena Modrića, je li u pitanju bila ozljeda ili umor?

- Promašio je penal, ali odmah potom je zabio iz igre. Bio je potrošen tih 80 minuta, dao je sve od sebe na terenu. Bio je preumoran, plan je bio da na njegovu poziciju uđe igrač koji je svježiji, koji će zadržati loptu. To je bio jedini razlog, nije bio ozlijeđen. Maksimalno se potrošio tih 80 minuta – kazao je Dalić.

Tješili ste Luku na terenu, bio je ovo veliki šok?

- Baš boli i bolit će sigurno još dugo. Ali kada sve saberemo, negdje ti sreća da, negdje ti uzme. Na kraju nam je uzelo sada. Uvijek si na kraju negdje na 1:1. Znali smo uživati u pobjedama, moramo biti dostojanstveni i u ovakvim trenucima. Ja sam isključivi krivac što nismo prošli grupu. Hvala igračima za ovih mjesec dana truda i muke. Nije nas išlo i to je to – rekao je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. srpanj 2024 12:22