StoryEditorOCM
Domaći nogometipak će konkurirat

Dalić ima brigu manje uoči Poljske, saznao je dobru vijest, a evo s kim Hrvatska kreće u špici od prve minute

Piše Dražen Antolić/Sportske novosti
8. rujna 2024. - 15:33

Hrvatska je na startu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija upisala poraz od Portugala (2:1) u Lisabonu, a Dalićevi izabranici ostavili su solidan dojam. Posebno u drugom poluvremenu kada su bili u potpunosti ravnopravan suparnik Cristianu Ronaldu i ostalim zvijezdama. Sada Vatrene očekuje novi izazov, a ovog puta na noge im na osječku Opus Arenu stižu Poljaci predvođeni drugom nogometnom zvijezdom Robertom Lewandowskim, pišu Sportske novosti.

Izbornik Zlatko Dalić je još uoči Portugala imao velikih problema s ozlijeđenim igračima, a po povratku iz Lisabona na listi nedostupnih stajalo je i ime Andreja Kramarića. Naime, hrvatski je reprezentativac zbog visoke temperature i viroze bio smješten u izolaciju kako ne bi doveo u pitanje nastup svojih suigrača i sve je upućivalo na to kako neće biti spreman za okršaj s Poljacima.

image
Damir Krajač/Cropix

Andrej je već u nedjelju bio spreman otići kući za Zagreb, ali nakon analize doktora reprezentacije Saše Jankovića, utvrđeno je kako se situacija u međuvremenu smirila te je ‘vatrena devetka‘ ostala u Osijeku i konkurirat će za nastup. Ostaje za vidjeti hoće li mu izbornik Zlatko Dalić ukazati koju minutu na terenu ili će se odlučiti za poštedu s obzirom na nepovoljnu zdravstvenu situaciju posljednja dva dana.

S druge strane puno razloga za zadovoljstvo ima novi napadač u redovima Vatrenih Igor Matanović. Sjajan je dojam ostavila špica Eintrachta u nekoliko posljednjih minuta protiv Portugala i prema posljednjim informacijama u sudaru s Poljacima trebao bi po prvi puta krenuti otpočetka. Za koga će se još odlučiti Dalić uz Matanovića ostaje za vidjeti, ali Vatreni bi Poljake trebali napasti s dva napadača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 15:33