StoryEditorOCM
Domaći nogometIntervju za Pink

Dalić: ‘Bronca iz Katara draža mi je od srebra iz Rusije, a Modrića i Rakitića nakon igračkog umirovljenja želim u stožeru reprezentacije!‘

Piše Frane Vulas
1. siječnja 2023. - 14:15

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić dao je novogodišnji intervju za srpski „Pink”. Pritom se još jednom osvrnuo na brončanu medalju koja je reprezentacija pod njegovim vodstvom osvojila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

- Na kraju možda smo mogli i više, međutim da je meni netko ponudio prije prvenstva polufinale ja bih to prihvatio objeručke. Možda ostaje taj žal za Argentinom, utakmicom koju smo izgubili od svjetskih prvaka. Mi smo prvih 35 minuta bili bolja reprezentacija, bolje smo igrali od njih i taj penal koji je suđen za njih je potpuno preokrenuo susret, ali ne smijemo biti nezadovoljni trećim mjestom – rekao je Dalić za „Pink”.

Usporedio je srebro sa SP-a u Rusiji prije četiri i pol godine i broncu iz Katara.

- Ovo je reprezentacija koju sam ja sa svojim stožerom složio, pripremao, a ona iz Rusije je bila već oformljena, nju su prethodni izbornici oformili i zato je ovaj uspjeh još draži! - naglasio je Dalić.

Pritom je najavio kako će Luki Modriću nakon umirovljenja ponuditi da bude dio stručnog stožera reprezentacije, ali i da tu također želi vidjeti i Ivana Rakitića.

- Ono što želim i što kao izbornik forsiram i tražim je da u moj stručni štab ulaze igrači koji su bili u reprezentaciji, i Mandžukić i Olić i Ćorluka koji su bili u Rusiji. U svakom slučaju, jednog dana kad Luka završi svoju igračku karijeru bit će mu ponuđeno i, ako ja budem izbornik, volio bih da se uključi u stručni stožer na bilo koji način. Isto tako i Rakitić i drugi igrači koji imaju velike zasluge – najavio je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 14:50