StoryEditorOCM
Domaći nogometnovo, staro ime

Dalić aktivirao pretpoziv za utakmice Lige nacija: Vatrenima će se priključiti napadač iz HNL-a

Piše Sport SD
3. listopada 2024. - 12:20

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, aktivirao je pretpoziv krilnom napadaču Rijeke, Marcu Pašaliću, koji će se priključiti Vatrenima za listopadske susrete protiv Škotske i Poljske u Ligi nacija.

Vatreni će se okupiti 7. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do utakmice sa Škotskom koja je na rasporedu 12. listopada u 18:00 sati u Maksimiru. Svjetski brončani potom putuju u Varšavu 14. listopada, gdje će odraditi službeni trening dan uoči utakmice protiv Poljske, piše HNS.

image
Damir Krajac/Cropix

Reprezentaciji će se priključiti i Marco Pašalić, nakon što je izbornik Dalić aktivirao pretpoziv krilnom napadaču Rijeke koji je ove sezone odigrao 15 utakmica u svim natjecanjima, pri čemu je postigao tri pogotka i upisao tri asistencije. Pašalić je za hrvatsku reprezentaciju nastupio pet puta uz jedan pogodak, a bio je i dio ekipe na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Njemačkoj.

Nakon dva kola u skupini 1 Lige A, Hrvatska dijeli drugo mjesto s Poljskom s osvojena tri boda. Prvoplasirani Portugal je stopostotan nakon dvije domaće utakmice u rujnu, dok je Škotska na začelju bez bodova. Prve dvije reprezentacije izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja ekipa ispast će u Ligu B, dok će trećeplasirana igrati doigravanje za ostanak u Ligi A.

Hrvatska brani srebrnu medalju iz prethodnog izdanja Lige nacija, kada je preko Francuske, Danske i Austrije izborila završni turnir, gdje je pobijedila Nizozemsku u polufinalu prije finalnog sraza sa Španjolskom koja je bila uspješnija nakon jedanaesteraca.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 14:43