StoryEditor

Da Silvin doktor: Mislio sam da ćemo Eduardu amputirati nogu

Piše PSD.
22. veljače 2009. - 15:52

Khalid Baloch, kirurg koji je u Birminghamu operirao Eduarda da Silvu nakon loma noge dao je intervju u engleskim novinama. On je taj dan bio dežuran te se kaže šokirao kad je vidio u kakvom je stanju Eduardova noga.
- Kost je probila kožu, bilo je strašno. U prvom trenutku sam mislio da ćemo mu morati amputirati nogu. Morali smo brzo djelovati. To je najstrašnija ozljeda koju sam ikad vidio - rekao je Baloch, osvrnuvši se na sam tijek operacije i brzo djelovanje liječničkog tima koje mu je vjerojatno spasilo karijeru.

- U operacijskoj sali smo proveli četiri sata i spašavali Da Silvinu nogu. Sa mnom je bio profesor Porter i rekao mi da dolazi nogometaš Arsenala sa prijelomom gležnja. Odmah smo osposobili operacijsku salu i fiskirali mu nogu što mu je vjerojatno spasilo karijeu i nogu. Da se kojim slučajem Edurdo ozlijedio prije par godina ne bi više sigurno mogao igrati nogomet - dodao je Baloch.

Nakon operacije liječnici su smatrali da će hrvatskom nogometašu biti potrebno najmanje 12 mjeseci da počne sa laganim trčanjem. No, nakon tog perioda hrvatski je Brazilac već zaigrao za rezerve Arsenala u utakmici sa Portsmouthom.

Baloch se na kraju rekao da bi prosječnoj osobi za oporavak trebale najmanje dvije godine, ali da je Eduardo sa svojom nevjerojatnom voljom i mentalnom snagom uspio zaigrati nogomet nakon godinu dana od nesretne ozljede.

d. fiorentini

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 13:36