StoryEditorOCM
Domaći nogometcar je gol

Čudnovata priča iz Šibenika, novi trener poslao sina ‘ća‘ iz kluba, a onda u dva dana naučio više nego je ikad znao

Piše Pero Smolčić
14. listopada 2024. - 13:09

Zanmljiv je taj Šubićevac. Narančasti pokušavaju pronaći neko svoje mjesto pod hrvatskim nogometnim suncem, a ova zadnja mini epizoda, nova sezona u njihovoj nogometnoj sapunici, doista je posebna.

Odlučili su na Šubićevcu smijeniti Marija Carevića jer je, eto, u zadnjih pet utakmica forma momčadi loša. Šibenik je nakon prve četvrtine prvenstva, devet od 36 kola, na petom mjestu s 11 bodova, što je definitivno nešto što bi se u redovima čelnika Šibenika potpisalo na početku sezone. Ali eto, Carević je loše rasporedio formu, zablistao na startu pa je onda momčad krenula silaznom putanjom. Ne vidimo da se previše čelnici Šibenika zabrinjavaju svojim ‘tankim‘ prijelaznim rokom, krivnju su svalili na Carevića.

Onda je procurila vijest da bi trener trebao postati Toni Golem, no njegov je ‘krimen‘ što je hajdukovac, pa je navodno po naputku Funcuta vraćen s ceste kada je već bio na putu prema Šibeniku. Neće Golem da priča o tome javno, a šteta. Baš takve stvari treba kazati, otvoreno, ne u ‘offu‘.

image

Dominik Kartelo

Uglavnom, umjesto Golema prvu momčad je preuzeo ‘vojnik‘ kluba Marko Kartelo. Igračka legenda sada je na čelu prve momčadi.

A u toj šibenskoj sapunici Kartelo je bio jedna od glavnih tema rujna. Ali ne Marko, nego njegov sin Dominik koji je potpisao za milanski Inter. Između ostaloga ovako je o tome transferu pričao sam Kartelo stariji:

- Kao roditelj ovaj odlazak Dominika u Inter doživljavam kao jednu veliku čast, priznanje, ali i veliki izazov za mladog momka, brže sazrijevanje svakako u svakom smislu. U sportskom smislu smatram da Inter pruža Dominiku nešto što ovdje ne bi imao ni približno. Ponajprije u smislu organizacije treninga, ali i školovanja, što je meni kao roditelju itekako važno. On će sto posto biti fokusiran na trening i školu, to je jedan savršeni organizacijski sustav, od trening kampa, uvjeta za rad, individualnog pristupa... - kazao je Marko Kartelo za Sportske novosti.

image

Marko Kartelo

Damir Skomrlj/Cropix

Ne treba sada biti preveliki nogometni znalac da bi zaključili da je Inter bolja nogometna sredina od Šubićevca. Ostaje vidjeti što će Kartelo stariji sada napraviti da Šibenik bude barem nešto bolji. Nogometno pametniji jest, i sam je nakon sinovljevog transfera o razgovoru sa skautom milanskog kluba kazao ovo:

- Njihovi su kriteriji takvi i moram vam priznati da sam više naučio od tog skauta Intera u dva-tri dana nego u sve vrijeme dosad koliko radim u tom poslu.

Eto, u dva dana naučio je čudo. Pa da vidimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 13:09