StoryEditorOCM
Domaći nogometpala blokada

‘Crveni‘ se vraćaju kući. RNK Split je poplaćao određene zaostatke i njihovi juniori će ugostiti Hajduk na Parku mladeži

Piše Slaven Alfirević
30. kolovoza 2024. - 19:59

Slavenov Split se vraća kući, poplaćali su određene zaostatke, sve što je bilo nužno i "crveni" RNK Split Slavena Žužula dobio je dopuštenje od splitski sportske Javne ustanove da ponovno koriste svoj prirodni, autohtoni dom u - Parku mladeži, podno Turske kule (nekad znan i kao Park skojevaca).

Ove subote, dakle, 31. kolovoza svečano je otvorenje povratka otpisanih, tj. "crvenih" na glavnoj pozornici stadiona u Parku mladeži, scena je - prava trava (a nije zaborava!), igraju juniori Splita i - Hajduka!

Kud ćeš ljepše, četvrto se kolo igra prve nogometne juniorske Hrvatske lige, Split - Hajduk, u 10 sati (neće valjda biti pretjerano vruće), što je i tradicionalni mamac za ljubitelje baluna iz Dioklecijanova grada i okolice, one istinske, iskonske kibice koji vole vidjeti i upoznati se kakva se sve mladost okuplja u inkubatorima splitskih klubova. "Crveni" su - i kad im je bilo najteže kao što to i sad jest - uvijek znali stvoriti, te isporučiti kvalitetan kadar u korist starijeg brata/rivala u bijelim dresovima.

Bitno je naglasiti da je ovo dokaz kako se Slaven Žužul kao gazda RNK Split ne predaje, a čin povratka u vlastito dvorište, te da je Javna ustanova skinula plombu na korištenje tih prostora, daje mu nadu da će dugotrajna borba u konačnici dati ploda i da će se kontinuitet Anarha još iz 1912. godine nesmetano nastaviti. A to nam se čini posebno važnim detaljem...

Kako god, pozdravljamo povratak Splita u Park mladeži, juniori, dakle, da ponovimo, ove subote otvaraju vrata na glavnom igralištu, u goste im stiže najbliži i najdraži susjed, brat i sugrađanin - Hajduk! U deset uri ujutro, navratite, sačuvajmo i održimo stare navade splitskog baluna, gledajmo juniore "crvenih" i "bijelih"!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 05:12