StoryEditorOCM
Domaći nogometpark mladeži

Crvene imaju priliku ‘zakuhati’ prvenstvo: nogometašice Splita i Osijeka danas igraju derbi Lige za prvaka

Piše F. V.
30. travnja 2023. - 10:13

Derbi Lige za prvaka nogometašica Split i Osijek igraju danas u Park mladeži (13 sati).

Braniteljicama naslova Splitu ovo je praktično posljednja prilika da pokušaju ‘zakuhati’ prvenstvo koje je u samom finišu. Samo pobjeda Splita ostavlja prvenstvo otvorenim, Osijeku bi zbog boljeg međusobnog skora i bod bio dovoljan da proslavi naslov prvaka. Dakle, nogometašice Splita u derbiju protiv Osijeka imaju istog dana isti zadatak kao i Hajduk kontra Dinama, odgoditi slavlje najvećeg rivala.

Osijek ima velikih devet bodova prednosti četiri kola prije kraja i na pravom je putu da trofej vrati u Slavoniju. Samo dvije pobjede Splita u dva preostala derbija, nedjeljnom i onom u posljednjem kolu, daju Dalmatinkama nadu da bi se uz još poneki kiks Osijeka sve moglo zakomplicirati.

Bit će ovo drugi međusobni ogled ove dvije ekipe u gradu pod Marjanom u razmaku od samo četiri dana. U srijedu je u dramatičnom četvrtfinalu kupa na Parku mladeži bolji bio Split. Poslije 2:2 slavile su Splićanke boljim izvođenjem penala 5:4. Melem im je to na rane nakon dva ovosezonska poraza od Osijeka u prvenstvu.

U nedjelju u 17 sati Hajduk je gost zadarskog Donata u Ligi za ostanak, ali ‘bijele’ su uvjerljivo vodeća ekipa te lige i šteta je što zbog nesreće nisu izborile Ligu za prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:36