StoryEditorOCM
Domaći nogometrezultati ankete

Čitatelji ‘Slobodne‘ podržavaju odluku mladog hajdukovca: ‘Poznato je da se u reprezentaciju ne dolazi po zaslugama‘

Piše Sport SD
22. kolovoza 2024. - 07:19

Informacija da je mladi nogometaš Hajduka Niko Sigur u budućnosti odlučio igrati za reprezentaciju Kanade, gdje je rođen i napravio prve nogometne korake, glasno je odjeknula u Hrvatskoj. Svojim predstavama u dresu Hajduka zaradio je Sigur pretpoziv Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, ali na tome je i ostalo. Za mladu reprezentaciju Hrvatske Sigur je upisao devet nastupa.

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha, objasnio je Sigur svoju odluku.

Ako je HNS stvarno računao i vidio potencijal u Siguru, trebala se pronaći ta jedna ili dvije službene utakmice tijekom posljednjih godinu dana u kojoj bi dobio koju minutu i vezao se za Hrvatsku službenim nastupom.

image
Damir Krajač/Cropix

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere, izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

U anketi koju smo objavili postavili smo vam pitanje ‘Podržavate li Sigurovu odluku da nastupa za Kanadu umjesto za Hrvatsku?‘,  evo i odgovora...

image
Screenshot

- Za odgovor ‘Podržavam, poznato je da se u hrvatsku reprezentaciju ne dolazi po zaslugama‘ glasalo je 78 posto (2314 čitatelja)

- Za odgovor ‘Ne podržavam, trebao se strpjeti još malo i pokušati izboriti Dalićev poziv‘ glasalo je 13 posto (402 čitatelja)

- Za odgovor ‘Nije me briga, ionako ne bi puno značio hrvatskoj reprezentaciji‘ glasalo je 9 posto (268 čitatelja)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 01:14