StoryEditorOCM
Domaći nogometAnaliza kola

Ćakula oko odličnog rada šibenskog trenera: ‘Mogao bi biti trener Hajduka, posebno kad znamo tko ih je sve vodio‘

Piše sN
26. kolovoza 2024. - 19:12

Još jedan nogometni vikend na domaćim travnjacima je donio puno uzbuđenja. Dinamo je pobijedio, Hajduk remizirao, a Rijeka pogurnula Osijek u još dublju krizu. Sve ono što se događalo u četvrtom kolu SuperSport HNL komentiramo u novom izdanju podcasta VAR soba u kojem su nam u goste došli nogometni trener Domagoj Abramović i dugogodišnji novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

Krenuli smo sa Šibenikom koji je protiv Lokomotive došao do treće pobjede u četiri kola.

- Pokazalo se koliko je tu važan kontinuitet. Mario Carević je dobar trener, vidi se njegov rad, ali sjetimo se da je i on loše počeo prošlu sezonu u drugoligaškom društvu. No, istrpjeli su ga i sada se pokazalo koliko je to bila dobra odluka - rekao je Abramović.

Olivariju smo postavili pitanje je li Carević sljedeći trener Hajduka, pišu Sportske novosti.

- Tko to može znati. To je pitanje poput onoga hoće li doći vanzemaljci. Ne mogu odgovoriti na to pitanje, ali vjerojatno, u nekoj projekciji Mario Carević bi mogao biti jedan od onih na koje će s Poljuda baciti oko. On je već pokazao trenerski talent, trenerski gen, napravio je nešto, dobro komunicira u javnosti i ima sve što treba da bi bio dobar trener. Odlično vodi momčad, pa bi danas-sutra mogao biti trener Hajduka, posebno kad znamo tko je sve vodio splitski klub.

Kad smo već kod Hajduka, splitska momčad je još jednom s gostovanja uzela samo bod pa za Dinamom već zaostaje četiri boda.

- Hajduk je čak i imao neke prilike, bolje je to izgledalo u fazi napada. No, jako se muče. Dosta su spora momčad i definitivno nije dobro selekcionirana. Imaju neke svijetle točke poput Šimuna Hrgovića, ali on je ušao slučajno protiv Varaždina pa onda tu asistira za pobjedu, a sada asistira za bod. Godinama sam mišljenja da je Hajduk preskakao stepenice, da je bilo bolje da se orijentirao na svoje mlade igrače. Naravno da ne pričamo o onim glupostima o devet mladih igrača, ali da imaš par svojih igrača u momčadi - rekao je Abramović i dodao:

- Oni svake godine ulaze u utrku za prvenstvo s Dinamom, ali mislim da bi im bolje da dvije-tri godine izgrade momčad pa naprave nadogradnju. Naravno da nećeš odmah odustati od borbe, ali u niti jednom sportu ne ide da ćeš prebrisati 20 godina i napraviti neku momčad. Koliko je Manchester Cityju trebalo da budu prvaci Europe. To isto vrijedi za Hajduk. Neki uzrok je zato što 20 godina nisu bili prvaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:04