StoryEditorOCM
Domaći nogometnije ni digao ruku

Brutalan ‘nokaut‘ na Skupštini Županijskog nogometnog saveza u Zadru, Reno Sinovčić shvatio je poruku...

Piše Robert Šola/SN
30. kolovoza 2024. - 12:27

Reno Sinovčić doživio je brutalan nokaut na Skupštini Županijskog nogometnog saveza održanoj u Zadru. Na Skupštinu su došla 23 kluba, 19 ih je dalo glas aktualnog predsjedniku NSZŽ-e Darku Baniću, a tri su kluba bila suzdržana. Shvativši da je ostao potpuno sam, Sinovčić nije ni digao ruku - pišu Sportske novosti.

Jasno je da takav rasplet Skupštine - uoči koje je Sinovčić mjesecima pripremao teren kako bi srušio Banića - praktički znači i kraj bilo kakve Sinovčićeve nogometne važnosti. Klubovi su mu na glasovanju jasno stavili do znanja da je njegovo vrijeme (napokon) prošlo, kao i metode s kojima je godinama radio, te s kojima se ponovno pokušao vratiti na predsjedničko mjesto.

Mjesecima je vrijeđao sve koji nisu bili za njega. Čelnicima HNK Zadar prijetio je na svakakve načine, da bi na kraju provalio u klupske prostorije (koje je nedavno kupio), te postavio nove brave i zaštitare kako bi onemogućio klub da se koristi svlačionicama te da igra utakmice u Stanovima. Bio je Sinovčić uvjeren da će vlasnik Zadra Mark Ivančić popustiti pred takvom "silom" i da će dobiti njegov glas.

Međutim, Ivančić je Hrvat rođen i odrastao u Australiji. Tamo je još kao dijete naučio da je razgovor jedini način na koji i možeš i imaš pravo rješavati probleme, kakvi god oni bili. Ivančiću je nepojmljivo da se takve stvari događaju u nogometu i da onaj tko ih provodi očekuje da će bilo tko stati uz njega. Srećom, Ivančić je na Skupštini dobio potvrdu da se u Zadarskoj županiji klubovi žele baviti samo nogometom, a u njemu za ljude poput Sinovčića odavno više nema mjesta. Sada će to valjda i sam napokon spoznati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:59