StoryEditorOCM
Domaći nogometmodri problemi

Bolnica Maksimir: Dinamo osim paklenog rasporeda, muku muči sa umorom i ozljeđenim igračima

Piše Mladen Bariša/SN
26. veljače 2024. - 22:44

Analizirajući nedjeljni sraz Dinama i Rijeke doajen nogometne struke Ilija Lončarević problematizirao je aktualno stanje maksimirske svlačionice. Akceptirajući situaciju u kojoj se nalazi trener Sergej Jakirović, Lončarević je zaključio:

- Trener "modrih" mora vrlo promišljeno rotirati igrače i izbalansirati momčad u predstojećem razdoblju – kazao je Lončarević.

Naime, Dinamo u razdoblju od 28. veljače do 17. ožujka ima odigrati šest utakmica: Gorica (Kup), Osijek (HNL), PAOK (Konferencijska liga), Slaven Belupo (HNL), PAOK i Rudeš (HNL).

Protiv Rijeke, Jakirović je obavio svih pet izmjena, a braniča Ristovskog promijenio je na njegov zahtjev - zbog umora. A takvih bi scena u narednim utakmicama moglo biti sve više...pišu Sportske novosti.

Već duže vrijeme presudnu riječ u Dinamovom stručnom stožeru ima zdravstvena služba! Fascinantan je popis igrača, koji su donedavno bili (ili su još uvijek) na liječničkom tretmanu. Od "repariranih dijelova" u Maksimiru bi mogli posložiti momčad, koja ima potencijal boriti se za titulu prvaka HNL-a: Zagorac - Moharrami, Šutalo, Perić, Ogiwara - Bulat - Kačavenda, Rog, Vasilj, Stojković - Emreli. Spomenutima bismo možda mogli pridružiti i Josipa Drmića. On, doduše, nije ozlijeđen. Ali se osjeća povrijeđenim, jer je odlukom stručnog stožera izopćen iz konkurencije za prvi sastav.

Od svih navedenih za utakmicu s Rijekom na klupi su bili samo Zagorac i Šutalo. Ovaj potonji još "lovi" (natjecateljsku) formu nakon neugodne ozljede gležnja. Slične zdravstvene tegobe (bolove u gležnju) ima i Marko Bulat, kao i novopridošli Japanac Takuya Ogiwara. Obojica bi, međutim, mogli biti u konkurenciji za momčad u narednih desetak dana.

Nažalost, po Jakirovića, od internih pojačanja - to je sve. Tek bi se tijekom ožujka momčadskom treningu trebali postupno priključiti Dino Perić, Mahir Emreli, Marko Rog i Luka Stojković. Ali, liječničke prognoze vrlo su diskretne i njihov povratak vezuju uz završnicu prvenstva. Izvjesno je pak da Moharrami i Kačavenda sigurno neće zaigrati ove sezone...

Kuriozitet je maksimirskih pacijenata da čak petorica provode rehabilitaciju nakon puknuća križnih ligamenata koljena, što se smatra jednom od najtežih ozljeda u nogometnom sportu. Vasilj, Kačavenda i Stojković ozlijeđeni su još prošlog ljeta, Moharrami je ligamente "skršio" na Azijskom kupu, koncem siječnja, a Rog je potpisao ugovor s "modrima" - između dvije terapije. Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Cagliarija (s Dinamom ima ugovor o posudbi) na bolovanju je poslije treće operacije križnih ligamenata (operirao je oba koljena)!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:53