StoryEditorOCM
Domaći nogometvelika pobjeda

Bjelica: Ne može bolje od ovoga! Primijenili smo na terenu sve što smo htjeli od prve minute

Piše sport sd, hina
23. listopada 2024. - 23:40

Nenad Bjelica utakmicu je morao gledati s tribina zbog isključenja protiv Monaca u prošlom ogledu. I mogao je iz udobne pozicije vidjeti fantastičnu izvedbu svoje momčadi. Istaknuo je trener Modrih da je sve dogovoreno pretočeno na travnjak.

- Čestitke ekipi na pobjedi, mislim da smo apsolutno zaslužili. Držali smo pod kontrolom cijelu utakmicu do zadnjih par situacija i polušansica. Defenzivno smo bili perfektni, a kad god smo imali mogućnost za kontru to smo i napravili. U prvom poluvremenu falilo je agresije prema golu, s više igrača smo trebali ući u 16-erac, a to smo u drugom poluvremenu napravili bolje i na kraju zasluženo pobijedili - započeo je Bjelica, pa nastavio:

- Mi smo primijenili na trenu sve što smo htjeli od prve minute, sve što sam tražio od igrača. Htjeli smo puno preko bokova, tako smo im i zabili prvi gol nakon centaršuta Ogiware. Sve što smo trenirali viđeno je na terenu. Kažem, treba malo i sreće i kvalitete, a mi imamo jako puno kvalitete i to smo danas pokazali.

Prije svega, velika momčadska pobjeda?

- Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni. Theophile dobar, Bernauer isto, Ristovski, Torrente... Mišić stvarno ‘desetka‘ kako je kontrolirao sredinu terena i odmarao igrače u trenucima kad je to trebalo. Sučić i Baturina pretrčali su jako puno, Ademi je odradio svoj posao... Ne može bolje! Sretan sam da smo defenzivno jako dobro stajali i da protivniku nismo ništa dali. Napokon je došla i ta pobjeda nad Salzburgom, neugodna tradicija je prekinuta.

- Napravili smo sitni korak prema našem cilju, a to je jedno od mjesta među najbolje 24 momčadi, rekao je nogometaš Dinama Sandro Kulenović nakon pobjede 2-0 hrvatskog prvaka kod Salzburga, u trećem kolu Lige prvaka.

Upravo je Kulenović postigao prvi pogodak na susretu u 49. minuti, dok je slavlje potvrđeno u 84. kada je Bruno Petković pogodio za 2-0.

„Pod dojmom sam još uvijek. Stvarno je ovo nešto o čemu sanjaš, pogotovo ako si cijeli svoj nogometni put započeo u Dinamu. Pobijedili smo u Ligi prvaka, na teškom gostovanju i stvarno smo sretni. Najavljivali smo pobjedu, po nju smo došli u Salzburg i ostvarili smo je. Ovo je mali korak prema našem cilju. Želimo biti među 24 najbolje momčadi i nastaviti dalje natjecanje u Ligi prvaka“, komentirao je Kulenović te se potom osvrnuo na samu utakmicu.

„Ulazak nije bio posebno dobar s naše strane, ali kako je utakmica prolazila tako je ona sve više bila u našim rukama. Rani pogodak u drugom dijelu je okrenuo susret na našu stranu, kao i njihov crveni karton. Stali smo potom otraga, čekali smo kontranapad i dočekali jednu takvu šansu za 2-0. Petković mi je prije utakmice govorio kako ću sigurno zabiti. Ponovio mi je to i tijekom utakmice. Potom je i on zabio. U svakom slučaju, zasluženo smo pobijedili. Ovo je stvarno bila prava momčadska predstava s naše strane“, zaključio je Kulenović, a dobro raspoložen nakon susreta je bio i Petar Sučić.

„I nakon teškog poraza kod Bayerna znali smo da vrijedimo, a to smo pokazali ovom pobjedom. Digli smo se, ovo je pravi put koji moramo slijediti. Sve smo od prve do posljednje minute odigrali u Salzburgu po dogovoru. Ova pobjeda od 2-0 je realna, a pogotke smo postizali baš u pravim trenucima. Možda je ulazak u susret bio nešto slabiji, ali znali smo da moramo umiriti utakmicu i da će se sve okrenuti na našu stranu“, analizirao je Sučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2024 23:46